An other Christian WordPress.com site – Een andere Christelijke WordPress.com site

Aanslagen in België en Frankrijk

Incendie des locaux de Charlie Hebdo (62 boule...

De brand in de lokalen van het tijdschrift Charlie Hebdo (62 boulevard Davout, Paris) in november 2011 waren maar een voorproefje voor wat er in januari 2015 daar zou gebeuren en wat er in november 2015 Parijs zou treffen. (Foto credit: Wikipedia)

In het begin van het jaar 2015 werd Frankrijk een eerste maal ernstig opgeschrikt omtrent haar vrijheid van spreken en vrijheid van denken over politieke maar ook religieuze onderwerpen. Het satirische blad Charlie Hebdo was het doelwit van Islamitische fundamentalisten. Tien maanden later werd dat land nog eens ernstig door elkaar geschud en maakte Islamterroristen duidelijk dat zij aanhangers waren van ISIS die niet dulden hoe het Westen leeft en handelt en hoe er over de gehele wereld een ‘waar geloof’ moet komen.

De voorgaande jaren hebben wij al meerdere terroristische aanslagen het nieuws weten halen. Dat is in wezen niets nieuws. Maar nu lijkt het allemaal veel dichter bij te komen en beginnen veel mensen meer angst te krijgen. Ook de toenemende vluchtelingen stroom maakt hen bang en doet velen zelfs uitroepen dat Europa een paard van Troje aan het binnen halen is.

Vluchten voor opdringerige geloofsfanatiekelingen

variant van de IS-vlag met het sjahada

Variant van de IS-vlag met het sjahada

Velen lijken te vergeten dat onder die vluchtelingen meer niet gelovigen en niet Islamieten tussen zitten dan erg fundamentalistische Moslims. Sommigen doen ook alsof er een enorme toevloed van mannelijke terroristen onze contreien overstromen en dat ISIS die mannen naar hier heeft gestuurd.  Het merendeel van de vluchtelingen betreft echter vrouwen en weerloze kinderen. Zij zijn helemaal niet gebaat met de haat die zij in sommige streken te verwerken krijgen boven op hun moeilijkheden van het verlies van hun heimat.

Heel wat mensen moeten nu verdragen dat zij onderdrukt worden en weg gejaagd uit hun eigen omgeving naar streken waar men hen ook niet graag ziet komen en waar men hen ook vervloekt en als minderwaardigen aanschouwt.

De gehele wereld lijkt wel een kruitvat te worden war er overal gevochten wordt. Is het niet op kleine schaal dan op grote schaal.

Bij diegenen die wegvluchten van het oorlogsgeweld heersen vele vragen. Maar ook op plaatsen waar zij terechtkomen komen meer vragen op de voorgrond. Men kan er niet naast kijken dat in deze tijd kinderen minder luisteren naar hun ouders en dat sommigen zelfs helemaal in verzet gaan tegen hun ouders en hun omgeving. Vele jongeren voelen zich ook niet meer goed in hun vel en zoeken naar hun eigen identiteit en naar de bijzonderheden van het leven. Daarbij zoeken sommigen ook naar de waarden van ons mensdom en naar datgene of diegene(n) die achter dit wereld gebeuren staat.

Zoekers naar redenen, achtergrond en een Beëindiger

Bij diegenen die zoeken naar De Veroorzaker van leven en zij die naar Die God komt de vraag waarom Hij dit alles zo maar toe laat en komt de vraag of zij Hem vragen mogen stellen of zelfs smeken om hulp. Velen vragen zich af of het ooit beter zal worden.

Hoort God hun geroep om hulp? Hoe denkt God over mensen die naar de wapens grijpen om een eind te maken aan hun onderdrukking? Steunt God hun pogingen? Vindt hij hun gedrag te rechtvaardigen?

Het kan een troost zijn te weten dat God het lijden in deze tijd ziet en dat hij er iets aan gaat doen.

13 Hij zal deernis hebben met de geringe en de arme,+ En de zielen van de armen zal hij redden.+ 14 Van onderdrukking en van geweld zal hij hun ziel verlossen, En hun bloed zal kostbaar zijn in zijn ogen.+ (Psalm 72:13, 14).

In de Bijbel belooft God dat hij mensen die ellende meemaken, zal helpen. Wanneer?

‘Bij de openbaring van de Heer Jezus vanuit de hemel met zijn krachtige engelen, (…) wanneer hij wraak oefent over hen die God niet kennen en over hen die het goede nieuws omtrent onze Heer Jezus niet gehoorzamen’ (2 Thessalonicenzen 1:7, 8).

Openbaring van toekomstige verlossing

Deze openbaring van Jezus zal in de toekomst plaatsvinden tijdens ‘de grote dag van God de Almachtige’, ook wel Armageddon genoemd.

14 In werkelijkheid zijn het door demonen geïnspireerde uitingen,*+ en ze verrichten tekenen+ en gaan uit tot de koningen+ van de gehele bewoonde aarde,*+ om hen te vergaderen tot de oorlog+ van de grote dag+ van God de Almachtige.+… 16 En ze vergaderden hen tot de plaats* die in het Hebreeuws Har–Ma̱gedon* wordt genoemd.+ (Openbaring 16:14, 16)

In die toekomstige oorlog zal God geen mensen maar zijn Zoon, Jezus Christus, samen met andere machtige geestelijke schepselen gebruiken om oorlog te voeren. Zij zullen een eind maken aan alle onderdrukking en slechtheid.

En met rechtvaardigheid moet hij de geringen richten,+ en met oprechtheid moet hij terechtwijzing geven ten behoeve van de zachtmoedigen der aarde. En hij moet de aarde* slaan met de roede van zijn mond;+ en met de geest van zijn lippen zal hij de goddeloze ter dood brengen.+ (Jesaja 11:4)

11 En ik zag de hemel geopend, en zie! een wit paard.+ En degene die erop zat, wordt Getrouw+ en Waarachtig+ genoemd,* en hij oordeelt en voert oorlog in rechtvaardigheid.+ 12 Zijn ogen zijn een vuurvlam+ en op zijn hoofd zijn vele diademen.+ Hij draagt een geschreven naam+ die niemand kent dan hijzelf, 13 en hij is getooid met een bovenkleed dat met bloed besprenkeld is,+ en zijn naam wordt genoemd: Het Woord+ van God. 14 En de legers die in de hemel waren, volgden hem op witte paarden, en ze waren gekleed in wit, rein, fijn linnen. 15 En uit zijn mond komt een scherp lang zwaard te voorschijn,+ om daarmee de natiën te slaan, en hij zal hen weiden met een ijzeren staf.+ Ook treedt hij de wijnpers+ van de toorn der gramschap van God+ de Almachtige. 16 En op zijn bovenkleed, ja, op zijn dij, draagt hij een naam geschreven: Koning der* koningen en Heer der heren.+ (Openbaring 19:11-16).

Veelvuldig gegeven waarschuwingen

Het mag geen gemakkelijke tijd zijn waar wij op afstevenen. Maar wij moeten er bewust van worden dat doorheen de eeuwen reeds lang over deze tijd is gesproken geworden. Meermaals zijn er waarschuwingen gegeven over wat de mensheid te wachten staat en hoe zij zich voor bereiden moet op datgene wat er zal gebeuren. De mens moest zich er bewust van zijn dat de Maker van alle dingen ook vooraf tekenen zou geven. En die tekenen zal iedereen kunnen waarnemen. Maar niet iedereen zal ze kunnen onderkennen of willen inzien.

Bij die tekenen zullen de mensen zich zorgen moeten baren of zij zich al of niet goed zullen voorbereid hebben. Zelfs zij die beweren Christen te zijn zullen hard moeten opletten om niet door de tekenen overvallen te worden en om niet te neergeslagen te worden. In de Heilige Schrift (het onfeilbare Woord van God) wordt er gewag gemaakt van een toename van natuurverschijnselen die geen normaal verloop zullen vertonen, zoals abnormale temperaturen, hevige winden of stormen, met hevige hagelbuien of sneeuwstormen, maar ook niets ontziende vloedgolven of tsunami’s die landen zullen overstromen en vele slachtoffers maken, een toename van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, dit alles zodat mensen de tekenen zeker zullen kunnen opmerken. Daarnaast zullen ook menselijke reacties ons moeten laten nadenken over al het gebeuren. Niet enkel kinderen die in opstand zullen treden met hun ouders, maar ook volwassenen zullen onderling oneens worden met elkaar en tegen elkaar ten strijde trekken. Bij velen zal hun lust naar seks en macht zodanig toenemen dat het hun leven zal destabiliseren, met echtscheidingen en vechtscheidingen, maar ook met omverwerping van anderen om een machtspositie te verkrijgen. Verscheidene religieuze of geloofsgroepen zullen in opstand tegen elkaar komen en religies zullen strijden tegen andere religies. Dit alles is reeds eeuwen gleden neergeschreven ter waarschuwing van ons, maar nu moeten wij het zien gebeuren. Want alles blijkt nu werkelijkheid te worden. Al de profetieën komen nu tot waarheid, een realiteit waar wij niet kunnen naast kijken.

Misbruik van Allah

Er zijn er die de naam van Allah of God misbruiken om hun gelijk te halen en meer macht te verkrijgen. Al Qaeda en ISIS weten zo de wereld angst aan te jagen. Met de jaren hebben zij ook in het westen aanhangers weten te vinden en nu is voor hen de tijd aangebroken om het Westen duidelijk te laten voelen dat zij ook dar ingetreden zijn om zich te laten kennen en om daar te zaaien.

Met hun terreur willen zij de mensen doen geloven dat zij voor Allah strijden. Maar Allah is een God van Vrede en een God van Liefde. Zijn kijk op oorlog is nooit veranderd. Ook al mag Hij oorlog nog steeds als een aanvaardbare manier zien om een eind te maken aan onderdrukking en slechtheid, geeft Hij niet zo maar de toelating om alles in Zijn naam te laten gebeuren. De Moslim fundamentalisten willen de wereld wel laten geloven dat God achter hen staat. Maar als de mensen goed zouden kijken naar wat die jihadstrijders doen zouden zij moeten kunnen inzien dat zij heel wat dingen doen die helemaal ingaan tegen de regels opgetekend in de Koran en dat zij heel wat zaken doen die helemaal ongewenst zijn voor God.

Wij kunnen die mensen zien die zo maar kleine kinderen hard aanpakken, als slavinnen verkopen en gebruiken, misbruiken,  verkrachten en vermoorden. Eveneens misbruiken zij vele vrouwen en onteren zij die gelovige en ongelovige vrouwen, tegen de opgelegde regels van de Heilige Geschriften. Eveneens gaan zij in strijd tegen de oplegging door de Koran dat de Heilige Geschriften en gebedsplaatsen zuiver en eerlijk moeten behandeld worden en ooit mogen onteerd worden. Doch zien wij dat zij moskeeën platbranden en Korans verbranden wat volgens dat boek zelfs heilig schennis is. Duidelijk brengen Al Qaeda en ISIS een smet op het Islam blazoen en op de Mohammedanen. En vele Westerlingen trappen in de val en gaan ook strijden tegen die Islamieten die nu op de vlucht zijn geslagen voor zulke wreedaardige Moslims.

Foto van na de aanslagen op 11 september door de moslimfundamentalistische paramilitaire beweging en terreur organisatie Al Qaida, vaak ook getranscribeerd als Al-Kaida of Al Qaeda (القاعدة in het Arabisch (al-Qā‘idah), letterlijk de basis), die meer opereert als een netwerk dan als een organisatie. De organisatie voert zelf terroristische aanslagen uit, maar verleent ook diensten (zoals logistieke ondersteuning en training) aan andere terreurorganisaties.

Al Qaeda en ISIS met Boko Haram beweren een gerechtvaardigde oorlog te voeren, maar net als vroeger bepaalt alleen Allah, God wanneer die oorlog voor en van Hem zal plaatsvinden en wie erbij betrokken zal zijn.

Oorlogen niet door God goedgekeurd

We hebben gezien dat God al heeft bepaald dat de oorlog om een eind te maken aan slechtheid en onderdrukking in de toekomst zal plaatsvinden, en dat Jezus daar een hoofdrol in zal spelen. Dat betekent dat de huidige oorlogen niet door God worden goedgekeurd, hoe nobel het motief misschien ook lijkt te zijn.

In deze tijd vragen landen die met elkaar in oorlog zijn vaak God om hulp. Maar God kiest geen kant in oorlogen van nu. In de Bijbel zegt Hij duidelijk:

‘Vergeldt niemand kwaad met kwaad’ en ‘Wreekt uzelf niet’ (Romeinen 12:17, 19).

Bovendien heeft hij gezegd dat mensen geduldig moeten wachten totdat hij ingrijpt. Dat zal hij doen tijdens Armageddon (Psalm 37:7). Als landen niet op God wachten en zelf oorlog gaan voeren, ziet God die oorlogen als arrogante daden van agressie. God zal daarom tijdens Armageddon laten zien dat hij dat soort daden niet goedkeurt. Hij zal de geschillen tussen landen eens en voor altijd oplossen door

‘oorlogen te doen ophouden tot het uiteinde der aarde’ (Psalm 46:9; Jesaja 34:2).

Armageddon is de oorlog die een eind zal maken aan alle andere oorlogen.

Het einde van oorlog is een van de vele positieve dingen die Gods Koninkrijk tot stand zal brengen. Jezus had het over die regering in zijn bekende gebed, waarin hij zei:

‘Uw koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in de hemel, zo ook op aarde’ (Mattheüs 6:10).

Gods Koninkrijk zal niet alleen een eind maken aan oorlog maar ook aan de belangrijkste oorzaak van oorlog: slechtheid (Psalm 37:9, 10, 14, 15).{Gods Koninkrijk zal ook een eind maken aan de grootste vijand van de mens: de dood.} Daarom kijken de volgelingen van Jezus enthousiast uit naar Gods Koninkrijk (2 Petrus 3:13).

Juiste houding aan nemen

Maar zij die Jezus willen volgen zullen een juiste houding moeten aan nemen en zich ook moeten voorbereiden op die moeilijke tijden (die nu zijn aangebroken).

11 Aangezien al deze dingen aldus ontbonden zullen worden, wat voor mensen behoort GIJ dan wel te zijn in heilige gedragingen en daden van godvruchtige toewijding, 12 verwachtend+ en goed in gedachte houdend* de tegenwoordigheid* van de dag van Jehovah,*+ waardoor [de] hemelen brandend ontbonden zullen worden+ en [de] elementen, intens heet, zullen smelten! 13 Maar er zijn nieuwe hemelen+ en een nieuwe aarde,+ die wij overeenkomstig zijn belofte verwachten, en daarin zal rechtvaardigheid wonen.+ (2 Petrus 3:11-13)

Wij hebben iets moois om naar uit te kijken, doch moeten wij er ook bewust van zijn dat wij hiervoor waardig moeten zijn. Er zijn vele Christenen die anderen willen doen geloven dat zij geen werken hoeven te doen en dat als zij gedoopt zijn er zo maar op los kunnen leven. Zij vergeten echter dat “Geloof zonder werken dood is”. (Jakobus 2:17-26; Titus 3:8)

18 Niettemin zal iemand zeggen: „Gij hebt geloof, en ik heb werken. Toon mij uw geloof los van de werken, en ik zal u mijn geloof tonen door mijn werken.”+ 19 Gij gelooft toch dat er één God is?+ Daaraan doet gij heel goed. En toch geloven de demonen ook en zij sidderen.*+ 20 Wilt gij echter weten, o ijdel mens, dat geloof zonder werken inactief is? 21 Werd A̱braham, onze vader,+ niet rechtvaardig verklaard door werken, nadat hij zijn zoon I̱saäk op het altaar had geofferd?+ 22 Gij ziet dat [zijn] geloof met zijn werken samenwerkte en dat door [zijn] werken [zijn] geloof tot volmaaktheid werd gebracht,+ 23 en de schriftplaats werd vervuld die zegt: „A̱braham stelde geloof in Jehovah* en het werd hem als rechtvaardigheid toegerekend”,+ en hij werd „Jehovah’s* vriend”+ genoemd.

24 GIJ ziet dat een mens rechtvaardig verklaard+ wordt door werken,+ en niet door geloof alleen.+ 25 Werd evenzo ook Ra̱chab,+ de hoer, niet rechtvaardig verklaard door werken, nadat zij de boodschappers gastvrij ontvangen en hen langs een andere weg heengezonden had?+ 26 Ja, zoals het lichaam zonder geest* dood is,+ zo is ook geloof zonder werken dood.+ (Jakobus 2:18-26)

Zij die werkelijk geloven in de Allerhoogste God hebben zich te gedragen naar de Wensen van God. Zij horen de geboden van God te volgen. Het is duidelijk dat hoewel werken alleen ons niet kunnen redden, ze wel nodig zijn. Daarom worden christenen door de apostel Paulus beschreven als

’een volk dat uitsluitend zijn eigendom is, ijverig voor voortreffelijke werken’,

en worden ze aangemoedigd

„op elkaar [te] letten ten einde tot liefde en voortreffelijke werken aan te sporen” (Titus 2:14; Hebreeën 10:24).

Terwijl de andere Bijbelschrijver, Jakobus, het nog kernachtiger zegt met de eenvoudige woorden

„Zoals het lichaam zonder geest dood is, zo is ook geloof zonder werken dood.” (Jakobus 2:26).

Er zal een tijd komen dat Jehovah, de Meester van iedereen, en zijn aangestelde Rechter, Christus Jezus, ons zullen oordelen, niet op basis van onze werken alleen, maar ook op basis van onze motieven, onze mogelijkheden, onze liefde en onze toewijding.

In deze tijden moeten wij dan ook zeer voorzichtig zijn om niet meegesleurd te worden met de vele ongelovigen en hen die niet het ware geloof aanhangen. of slachtoffer zijn geworden van de opjuttende massa.

Alleen Jehovah en Christus Jezus kunnen goed beoordelen of we hebben gedaan waartoe christenen, zoals de apostel Paulus in 2 Timotheüs 2:15 zegt, aangespoord worden:

„Doe uw uiterste best om u goedgekeurd aan God aan te bieden, als een werkman die zich nergens over behoeft te schamen, die het woord der waarheid juist hanteert.” — 2 Petrus 1:10; 3:14.

Zoeken waar te staan en waar naartoe te gaan

Uit de vervulling van Bijbelse voorspellingen blijkt dat we in ‘de laatste dagen’ van de huidige maatschappij leven (2 Timotheüs 3:1-5). Binnenkort zal God door middel van Armageddon een eind maken aan deze laatste dagen.

Het is daarom hoog tijd geworden dat wij ons zelf beginnen te onderzoeken en na gaan waar wij willen staan in deze maatschappij. In welke mate willen wij ons profileren en willen wij ofwel goed staan in de maatschappij en van deze wereld zijn, mee doend met hun tradities en heidense feesten, of willen wij ons houden aan de Goddelijke waarden en normen en de wil van God navolgen zoals Jezus ook niet zijn wil maar de wil van God heeft gedaan?

Dit jaar heeft een bepaalde groep duidelijk willen maken aan de wereld dat er rekening moet gehouden worden met hen. Het oude continent mag dan al door hen als een uiterst makkelijke prooi gezien worden waar heel wat mensen de Godheid vaarwel gezegd hebben en die onder economische druk een enorme vergrijzing zal tegemoet moeten zien, mogelijks zit er onder die zwakke bast toch nog meer weerbaarheid dan zij denken en liggen er in dat zachte fruit nog meer zaden voor een waar geloof dan zij vermoeden.

Indien wij niet de verkeerde stappen nemen tegen de onschuldige vluchtelingen maar duidelijk beseffen dat ISIS er op uit is haar macht te vergroten en dat zij in ons een makkelijke prooi zien voor de verovering van grondgebied (de Islamitische Staat), kunnen wij ons juist door een doelgerichte prediking en verkondiging van het ware geloof sterk maken en hoeven wij niet te vrezen voor een Islamisering, zoals er velen voor bang zijn.

Laat ons uitkijken naar een beter wereld en laat ons getrouw zijn aan Gods Woord.

+

Voorgaand:

Tekenen te herkennen in Tijden der Laatste dagen

++

Aanvullende lectuur:

  1. Onderdrukking
  2. Kijk op het Vrije Wereld Handvest
  3. Virussen van onze maatschappij
  4. Nieuwkomers, nieuwelingen, immigranten, allochtonen en import
  5. Christelijke beleving in België
  6. Rellen in Frankrijk en Belgë
  7. Moslims, Christenen en Gratis Heilige Boeken
  8. Is Islamfobie uitgevonden door fundamentalistische regimes
  9. Sharia een kwaad voor Islam
  10. 15 jaar cel geëist voor leider Sharia4Belgium
  11. Op weg naar 2014-2015
  12. Wat heeft zovelen ertoe gebracht naar Duitsland te willen emigreren
  13. Fundamentalisme en religie #1 Noorwegen
  14. Fundamentalisme en religie #2 Frankrijk en België
  15. Fundamentalisme en religie #3 Vluchtelingen en racisme
  16. Fundamentalisme en religie #4 Verdrukking
  17. Fundamentalisme en religie #5 Verguisde Koran
  18. Een Manifest voor Gelovigen
  19. Hoe de Satan vandaag rond toert
  20. Being Charlie 1
  21. Ingrijpende gebeurtenis en Gespannen kabel
  22. Wie brengt het Kwaad over ons
  23. Oorlog in kerkenland
  24. Eindtijd
  25. Is er een komende Eindtijd
  26. Doemdagscenarios
  27. Laatste dagen omroepers
  28. Harold Camping komt met nieuwe dag op de proppen zonder verontschuldiging
  29. Newsweek vraagt zich af of wij nog onwetend willen houden
  30. Tekenen der Laatste Dagen
  31. De nacht is ver gevorderd 1 Voorwoord
  32. De nacht is ver gevorderd 3 Studie 1 Zijn het de laatste dagen? 2 Wat betekent dit alles?
  33. De nacht is ver gevorderd 4 Studie 1 Zijn het de laatste dagen? 3 Hoe pakken we het aan?
  34. De nacht is ver gevorderd 9 Studie 2 Schrik of troost 5 Menselijke politiek of Gods hand
  35. De nacht is ver gevorderd 10 Studie 2 Schrik of troost 6 Gebeuren in oordeel
  36. De nacht is ver gevorderd 11 Studie 2 Schrik of troost 7 Lessen voor ons
  37. De nacht is ver gevorderd 17 Studie 3 Lessen uit het verleden 6 Wat er van ons wordt verwacht
  38. De nacht is ver gevorderd 18 Studie 3 Lessen uit het verleden 7 Conclusie
  39. De nacht is ver gevorderd 19 Studie 4 Wat te doen
  40. De nacht is ver gevorderd 20 Studie 4 Nu actueel: Financiële Crisis
  41. De nacht is ver gevorderd 21 Studie 4 Nu actueel: Optreden van de kolonisten
  42. De nacht is ver gevorderd 25 Slot
  43. De Dag is nabij #2 Bruikbare informatie
  44. Een goddelijk Plan #4 Beloften
  45. Voorbijgaande wereld maar toch blijvend
  46. God die Zijn stem laat horen en Zijn wonderwerken laat zien
  47. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #3 Stem van God #3 Ernstig te nemen zegenende stem
  48. Woorden neergeschreven ter toerekening van elke mens
  49. Bijbel, zwaard van de Geest in de eenheid van het geloof en van de kennis van de Zoon van God om tot een volkomen mens te komen
  50. Elohim, Mar-Yah laat Zijn wonderwerken zien
  51. Het begin van Jezus #6 Beloften van innerlijke zegeningen
  52. Voortekenen voor Jezus wederkomst
  53. Visie op Jezus’ wederkomst van invloed op vraag hoe met deze aarde omgaan
  54. Toename van aardbevingen
  55. Omgaan met zorgen in ons leven
  56. Door moeilijkheden zien dat de bijbel waar is
  57. Praat een beetje met de Pottenbakker
  58. Uw strijd ontwikkelt uw sterke punten
  59. In de hand #3 Vertrouwen in de Juiste
  60. Mogelijkheid tot leven
  61. Geloof tonen door werken
  62. Wees de eerste naar het veld en de laatste naar de bank
  63. Laat ik mijn werk goed doen
  64. Gods werk op Gods manier gedaan zal nooit Gods voorzieningen ontbreken
  65. Wees niet bang om uw beste te geven om wat schijnbaar kleine banen zijn
  66. Beter het einde van iets dan het begin
  67. Weet dat die tyd van einde van alles is naby

+++

Verder aanverwante lectuur

  1. Midden-Oosten conflict “Trigger” Opkomst van de Antichrist?
  2. ISIS zal niet rusten voor de Eindtijd is aangebroken
  3. Christelijk perspectief: ISIS doet alles om Antichristen te zijn
  4. Islam eng of niet?
  5. Een warme glimlach met een mooi gebaar
  6. Een hartelijk welkom in een nieuwe stad
  7. Moslimleider roept op tot dringende actie tegen extremisme
  8. Hoofd van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap veroordeelt terreuraanslagen
  9. Niemand is vrij: Het ‘allochtone’ meisje
  10. Het ongehoord woord // Twee maten en twee gewichten
  11. Het is de moeite waard om voor deze eindtijdstudie tijd uit te trekken !!
  12. Troost
  13. Teruggekeerde jihadstrijder aangehouden
  14. Allah Receives Two More of His Own
  15. Important factoid
  16. Islam In Its Own Words
  17. The Belgium Question: Why Is a Small Country Producing So Many Jihadists?
  18. What causes ISIS? Reconciling tolerance and critical thinking
  19. Muslim cleric wants to reclaim word ‘jihad’ for fight against global warming
  20. Report: Father of San Bernadino Shooting Suspect – “He Was Very Religious, He’s Muslim”…
  21. Syria: My reaction to Cameron’s vote.
  22. The Fruits of the Left’s Ignorance of Faith

+++

Comments on: "2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is" (20)

  1. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  2. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  3. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  4. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  5. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  6. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  7. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  8. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  9. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  10. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  11. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  12. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  13. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  14. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  15. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  16. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

  17. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Age To Come

The Lord Jesus Christ is the last Adam, not the first God-man. ~~~ www.AgeToCome.tk

undercoverjw

I go undercover in the Jehovah's Witness Church

Jehovah's Zsion, Zion and Sion Mom Signal for the Peoples!

Thy Empire and Kingdom Zsion Come as In Heavens So on Earth. Diatheke. Matthew.6.10, Tanakh.Psalm.87 and https://zsion.mom

jamesgray2

A discussion of interesting books from my current stock at www.jamesgraybookseller.com

Unmasking anti Jehovah sites and people

Showing the only One True God and the Way to That God

The Eccentric Fundamentalist

Musings on theology, apologetics, practical Christianity and God's grace in salvation through Jesus Christ

John 20:21

"As the Father has sent me, so I am sending you."

The Biblical Review

Reviewing Publications, History, and Biblical Literature

Words on the Word

Blog by Abram K-J

Bybelverskille

Hier bestudeer ons die redes vir die verskille in Bybelvertalings.

Michael Bradley - Time Traveler

The official website of Michael Bradley - Author of novels, short stories and poetry involving the past, future, and what may have been.

BIBLE Students DAILY

"Be faithful unto death, and I will give you the crown of life." Revelation 2:10

takeaminutedotnet

All the Glory to God

Groen is Gezond

van zaadjes in volle grond tot iets lekkers op het bord

Jesse A. Kelley

A topnotch WordPress.com site

JWUpdate

JW Current Apostate Status and Final Temple Judgment - Web Witnessing Record; The Bethel Apostasy is Prophecy

Sophia's Pockets

Wisdom Withouth Walls

ConquerorShots

Spiritual Shots to Fuel the Conqueror Lifestyle

Examining Watchtower Doctrine

Truth Behind the "Truth"

Theological NoteBook

Dabbling into Theology