An other Christian WordPress.com site – Een andere Christelijke WordPress.com site

Met de aanslagen in Parijs is bij vele mensen de angst ingeslagen. Voor het eerst sinds 1962 werd in Frankijk de noodtoestand uitgeroepen. De Belgische regering deed er dan nog een schepje boven op door Terrorisme Fase 4, het hoogste niveau, in te stellen en onduidelijke informatie naar de pers toe te sturen.

Het mag geen wonder heten dat weer eens met zulk een daad van onmenselijkheid de niet-gelovigen een reden vonden om de Godheid aan te vallen. Maar ook bij de christenen werden vele vragen en opmerkingen gesteld. De christelijke wereld leefde mee met Parijs en had oog voor alle slachtoffers, niet-gelovigen, Joden, Christenen en ook de moslims die er het leven bij lieten.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers twitterde :

“Als je gelooft in een god die blij zou zijn met al die doden en gewonden in Parijs, geloof je in een god van niks.”

Bepaalde groepen van Christenen zien ook niet in dat Allah, de God van de Moslims ook onze God is maar dat de terroristen Zijn naam misbruiken. Arjen ten Brinke twitterde:

“Vanavond (14 november, red.) mocht ik spreken voor een groep mannen in een schuur in Ridderkerk. We zongen ‘Our God is greater…’ Yes! Juist in tijden dat het tegendeel misschien waar lijkt te zijn. In deze tijden is het niet de vraag: ‘God, waar bent U?’ Maar misschien wel Zijn vraag aan ons: ‘Waar ben …. jij.'”

Anderen wensten zoals Ronald Plat een verkeerd beeld geven over de Islam door de terroristen over een kam te scheren met de ware Islamitische gelovigen. Hij schreef:

“Het ware gezicht van islam is weer zichtbaar geworden, dit keer in Parijs. Volgens de wereldleiders, die slechts marionetten zijn in de handen van de illuminati (de verduisterden), is islam een religie van vrede. Islam betekent letterlijk “onderdrukking”. Het systeem wil mensen in religieuze slavernij brengen waarbij geweld niet wordt geschuwd. (…) Wat moeten wij doen? Spreken met autoriteit tegen islam dat het totaal instort, verdwijnt uit Europa en dat het zijn slaven moet vrijlaten. Bid, bid met autoriteit leger van God…”

Met zulke misleidende berichten moeten wij als ware Christenen opletten niet in de val te trappen van hen die tot oorlog tegen de Islam willen oproepen.

Gelukkig zijn er ook andere gelovigen in het Christendom die waarschuwen om niet zomaar geweld met geweld te gaan beantwoorden.
Wouter van der Toorn schreef:

“De grote vraag is wat we terug gaan doen en hoe we gaan antwoorden. Waarschijnlijk nog meer bommen op ‘die ander’. Maar het zal het niet oplossen. Wie bommen zaait, zal bommen oogsten. (…)  Jezus had geen softe boodschap toen hij zei: ‘Heb je vijanden lief’, ‘zegen wie je vloekt’, etc. Het was wel de enige boodschap die de muur van haat tussen mensen, culturen en nationaliteiten kon afbreken.” {Lees hier de volledige blog van Wouter: Haat gaat niet ver genoeg}

Ware volgelingen van Christus Jezus horen die vredesboodschap van Christus uit te dragen en zich zoals rabbi Jeshua, Jezus Christus te gedragen. Het mag dan wel niet ongewoon zijn dat je heftiger reageert als ellende dichterbij huis komt, maar als volgeling van Jezus Christus horen wij ons in toom te houden. Wij horen op alle ogenblikken, onder alle soort verleidingen, ons te beheersen, hoe moeilijk dat soms ook moge zijn. Dat is een onderdeel van de werken van geloof in welk bepaalde groepen van Christenen niet wil geloven, maar die essentieel zijn in het verwerven van het koninkrijk. Jezus heeft daarom verscheidene parabels of gelijkenissen verteld over het werken voor God en over het mogelijk mislopen van de toegang tot het Koninkrijk van God.

In het Bataclan-theater werd gezongen over de duivel toen terroristen begonnen te schieten

Dat er op het moment dat de terroristen schietend binnenkwamen, de band een van hun oude composities, ‘Kiss the Devil’, van hun album Peace Love & Death Metal speelde, willen bepaalde Christenen als voorteken zien dat hier de duivel in het spel was. Maar indien dat zo zou zijn is het vreemd dat zulk een Metal-groep die zingt

I will kiss the Devil on his tongue

en in sommige liedjes wel de verheerlijking van de duivel weer geeft, is het toch raar dat dan die duivel hen zou gaan treffen. De duivel waarvan sprake is in de bijbel is het algemeen kwaad en zijn de tegenstanders van God in het algemeen. als Metal groepen als tegenstanders van God worden aanschouwd behoren zij tot de zelfde gemeenschap als diegenen die zich nu voordoen als voorvechters van God, maar het niet zijn. Het is niet omdat zij een van Jehovah Gods titels gebruiken dat zij in naam van deze Godheid mogen spreken. Duidelijk doen zij heel wat dingen die tegen de lering van Allah ingaan.

Buitenstaanders zouden moeten komen in te zien dat datgene wat ISIS predikt helemaal iets anders is dan dat in de Koran wordt gevraagd van de gelovigen.

Als men weet dat de oorlog die deze jihadstrijders voeren al meer dan 150 mensen per dag heeft doen sneuvelen, gedurende vier jaar, en dat zij meerdere jonge meisjes vernedert en verkracht hebben alsof het niets is, terwijl zij jongere vrouwen ook niet ontzien en het als normaal beschouwden om moskeeën en de daarin aanwezige heilige boeken of Korans te vernietigen, kan men er niet naast zien dat deze vechtlustigen er enkel op uit zijn om hun macht te vergroten en een staat te vormen die zij Islamitische Staat (IS) willen noemen maar een zeer slecht deel van de wahibistische Islam cultuur (salafiyyah of ahl al-tawhid) als norm aan iedereen willen opdringen.

Reeds lange tijd heeft IS ook opgeroepen om Europa te laten inzien wie er de baas wil worden. Het is niet van de laatste maanden dat Al Qaeda en IS Europa lik op stuk willen geven en willen laten aanvoelen dat het voor deze Islamitische strekking menens is. In onze contreien hebben wij dan ook kunnen zien hoe sommige jongeren in de verleiding zijn gekomen om mee in het avontuur van IS te stappen en mee ten strijde te trekken tegen wat zij ongelovigen, infidelen, ongetrouwen of ontrouwen noemen. Het is dat laatste dat hen laat verantwoorden om andere Moslims om het leven te brengen, omdat zij worden beschouwd als ontrouw en als verraders van het ware geloof.

Tegen die oproep tot het plegen van dit soort aanslagen is het voor onze open samenleving heel moeilijk om goed op te treden zonder voldoende politionele bescherming en onderzoeksmogelijkheden van de geheime diensten. Steeds moet er afgewogen worden in welke mate de privacy van de mensen kan bewaard worden en niet zal geschonden worden.

Zich tegen zulke fanatiekelingen beschermen terwijl men de mensenrechten van godsdienstvrijdheid wil respecteren is ook niet altijd eenvoudig. Moeilijk is het ook voor de regering en media om een juist licht te laten schijnen op de situatie als de Moslimgemeenschap ook geen of onvoldoende stappen onderneemt om zulke terreurdaden af te keuren. Ook is het teleurstellend dat er nog steeds moslims zijn die zich met dit terrorisme laten meeslepen. De afkeer van de islam zal er bij anderen waarschijnlijk alleen maar groter door worden. Moslimmigranten in Europa zullen als gevolg hiervan nog meer met wantrouwen worden bejegend.

Nochtans zouden de Westerlingen zich moeten afvragen of dat de terreur veroorzaakt bij zogenaamde Christenen (zie de vele vuurwapenfeiten in de Verenigde Staten van Amerika) en Joden (zie wat er gebeurd in Palestina) of al die slachtoffers van geweld in Afrika hoe dat zij het allemaal moeten verduren en in welke verhouding dat staat tot het leed dat hier met 130 doden in één nacht werd gebracht.

+

Voorgaande:

2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is

Tekenen te herkennen in Tijden der Laatste dagen

Vervolg: 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2

++

Aanvullende lectuur:

  1. Onderdrukking
  2. Kijk op het Vrije Wereld Handvest
  3. Virussen van onze maatschappij
  4. Nieuwkomers, nieuwelingen, immigranten, allochtonen en import
  5. Christelijke beleving in België
  6. Rellen in Frankrijk en Belgë
  7. Moslims, Christenen en Gratis Heilige Boeken
  8. Is Islamfobie uitgevonden door fundamentalistische regimes
  9. Sharia een kwaad voor Islam
  10. 15 jaar cel geëist voor leider Sharia4Belgium
  11. Op weg naar 2014-2015
  12. Wat heeft zovelen ertoe gebracht naar Duitsland te willen emigreren
  13. Fundamentalisme en religie #1 Noorwegen
  14. Fundamentalisme en religie #2 Frankrijk en België
  15. Fundamentalisme en religie #3 Vluchtelingen en racisme
  16. Fundamentalisme en religie #4 Verdrukking
  17. Fundamentalisme en religie #5 Verguisde Koran
  18. Een Manifest voor Gelovigen
  19. Hoe de Satan vandaag rond toert
  20. Being Charlie 1
  21. Ingrijpende gebeurtenis en Gespannen kabel
  22. Wie brengt het Kwaad over ons
  23. Oorlog in kerkenland
  24. Eindtijd
  25. Is er een komende Eindtijd
  26. Doemdagscenarios
  27. Laatste dagen omroepers
  28. Harold Camping komt met nieuwe dag op de proppen zonder verontschuldiging
  29. Newsweek vraagt zich af of wij nog onwetend willen houden
  30. Tekenen der Laatste Dagen
  31. De nacht is ver gevorderd 1 Voorwoord
  32. De nacht is ver gevorderd 3 Studie 1 Zijn het de laatste dagen? 2 Wat betekent dit alles?
  33. De nacht is ver gevorderd 4 Studie 1 Zijn het de laatste dagen? 3 Hoe pakken we het aan?
  34. De nacht is ver gevorderd 9 Studie 2 Schrik of troost 5 Menselijke politiek of Gods hand
  35. De nacht is ver gevorderd 10 Studie 2 Schrik of troost 6 Gebeuren in oordeel
  36. De nacht is ver gevorderd 11 Studie 2 Schrik of troost 7 Lessen voor ons
  37. De nacht is ver gevorderd 17 Studie 3 Lessen uit het verleden 6 Wat er van ons wordt verwacht
  38. De nacht is ver gevorderd 18 Studie 3 Lessen uit het verleden 7 Conclusie
  39. De nacht is ver gevorderd 19 Studie 4 Wat te doen
  40. De nacht is ver gevorderd 20 Studie 4 Nu actueel: Financiële Crisis
  41. De nacht is ver gevorderd 21 Studie 4 Nu actueel: Optreden van de kolonisten
  42. De nacht is ver gevorderd 25 Slot
  43. De Dag is nabij #2 Bruikbare informatie
  44. Een Drievoudige God of simpelweg een éénvoudige God
  45. Elohim’s keuze in de wereld
  46. Een goddelijk Plan #4 Beloften
  47. Voorbijgaande wereld maar toch blijvend
  48. God die Zijn stem laat horen en Zijn wonderwerken laat zien
  49. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #3 Stem van God #3 Ernstig te nemen zegenende stem
  50. Woorden neergeschreven ter toerekening van elke mens
  51. Bijbel, zwaard van de Geest in de eenheid van het geloof en van de kennis van de Zoon van God om tot een volkomen mens te komen
  52. Zeggingskracht van beelden in de Bijbel #2 Vorm van beeldtaal
  53. Zeggingskracht van beelden in de Bijbel #3 De Gelijkenis
  54. Zeggingskracht van beelden in de Bijbel #4 Verpersoonlijking
  55. Elohim, Mar-Yah laat Zijn wonderwerken zien
  56. Het begin van Jezus #6 Beloften van innerlijke zegeningen
  57. Jezus van Nazareth #6 Zijn unieke macht
  58. Voortekenen voor Jezus wederkomst
  59. Visie op Jezus’ wederkomst van invloed op vraag hoe met deze aarde omgaan
  60. Toename van aardbevingen
  61. Omgaan met zorgen in ons leven
  62. Meeslepen of laten verleiden
  63. Zorg dragen om als Christus te worden
  64. Door moeilijkheden zien dat de bijbel waar is
  65. Praat een beetje met de Pottenbakker
  66. Uw strijd ontwikkelt uw sterke punten
  67. In de hand #3 Vertrouwen in de Juiste
  68. Mogelijkheid tot leven
  69. Geloof tonen door werken
  70. Wees de eerste naar het veld en de laatste naar de bank
  71. Laat ik mijn werk goed doen
  72. Gods werk op Gods manier gedaan zal nooit Gods voorzieningen ontbreken
  73. Wees niet bang om uw beste te geven om wat schijnbaar kleine banen zijn
  74. Beter het einde van iets dan het begin
  75. God wordt heerser van onze passies
  76. Weet dat die tyd van einde van alles is naby

+++

Verder aanverwante lectuur

  1. De omroepen Samen bezig om het volk te laten weten wat gaande is (naar aanleiding van Parijs, niets in Nederland)
  2. Drie aanslagen op 1 dag: Gecoordineerd of lonely nuts?
  3. In het kalifaat van de schoonmaakturk
  4. trengere controle bij grenzen of strengere controle van verdachten?
  5. Paris attacks: Where did it happen?
  6. Paris attacks: What happened at Casa Nostra? (part 1)
  7. Paris attacks: Casa Nostra, what happened? (part 2)
  8. Attacks in Paris, an overview with the “best”camera shots taken
  9. Paris attacks: Café Comptoir Voltaire suicide bomber
  10. Le Bataclan is allang doelwit
  11. Bataclan attack: Picture this
  12. Wie is eigenaar van de Bataclan?
  13. Victims of Paris
  14. Another survivor of the Paris attacks
  15. Aanslagen
  16. Hebben we beeld?
  17. Aanslagen Parijs 13/11: De eerste Hollandse getuigen
  18. Aanslag was geen verrassing
  19. In tijden van hoax aanslagen worden de bepaalde types op een heldenschild getild
  20. Waarom gebeurt dit allemaal?
  21. Geert Wilders oogt krijgshaftig
  22. En Israël natuurlijk
  23. Succes verzekerd, bleek al snel
  24. Wanneer we Ons Veilig Voelen en Zelfverzekerd kunnen de Meningen van Anderen Ons niet Beheersen.
  25. Waarom jihadi’s niet onze eigen schuld zijn
  26. Lady Diana: Het was niet eens de Alma-tunnel
  27. La Douleur
  28. Je Suis ISIS
  29. Frankrijk is oorlog verklaard
  30. Realisme biedt geen garantie
  31. Cynisch is de rauwe werkelijkheid
  32. My unpopular opinion?
  33. En de Denen komen met vergelijkbare oplossingen: controle en surveillance!
  34. NOS: Carnaval Braunschweig afgelast om terreurdreiging carnaval
  35. Gedachtenpolitie.
  36. Vrede en vrijheid
  37. Gratis en Ludiek
  38. Je suis
  39. Charlie
  40. John Lennon’s Imagine is hét NWO lied bij uitstek
  41. Wat menselijkheid naast het mens-zijn
  42. Blauw – Wit – Rood

+++

Comments on: "2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1" (10)

  1. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 […]

    Like

  2. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 […]

    Like

  3. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 […]

    Like

  4. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 […]

    Like

  5. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 […]

    Like

  6. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 […]

    Like

  7. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 […]

    Like

  8. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 […]

    Like

  9. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Age To Come

The Lord Jesus Christ is the last Adam, not the first God-man. ~~~ www.AgeToCome.tk

undercoverjw

I go undercover in the Jehovah's Witness Church

Jehovah's Zsion, Zion and Sion Mom Signal for the Peoples!

Thy Empire and Kingdom Zsion Come as In Heavens So on Earth. Diatheke. Matthew.6.10, Tanakh.Psalm.87 and https://zsion.mom

jamesgray2

A discussion of interesting books from my current stock at www.jamesgraybookseller.com

Unmasking anti Jehovah sites and people

Showing the only One True God and the Way to That God

The Eccentric Fundamentalist

Musings on theology, apologetics, practical Christianity and God's grace in salvation through Jesus Christ

John 20:21

"As the Father has sent me, so I am sending you."

The Biblical Review

Reviewing Publications, History, and Biblical Literature

Words on the Word

Blog by Abram K-J

Bybelverskille

Hier bestudeer ons die redes vir die verskille in Bybelvertalings.

Michael Bradley - Time Traveler

The official website of Michael Bradley - Author of novels, short stories and poetry involving the past, future, and what may have been.

BIBLE Students DAILY

"Be faithful unto death, and I will give you the crown of life." Revelation 2:10

takeaminutedotnet

All the Glory to God

Groen is Gezond

van zaadjes in volle grond tot iets lekkers op het bord

Jesse A. Kelley

A topnotch WordPress.com site

JWUpdate

JW Current Apostate Status and Final Temple Judgment - Web Witnessing Record; The Bethel Apostasy is Prophecy

Sophia's Pockets

Wisdom Withouth Walls

ConquerorShots

Spiritual Shots to Fuel the Conqueror Lifestyle

Examining Watchtower Doctrine

Truth Behind the "Truth"

Theological NoteBook

Dabbling into Theology