An other Christian WordPress.com site – Een andere Christelijke WordPress.com site

Pakkende gebeurtenissen

La carte des attentats du 13 novembre à Paris.In deze wereld waar er zo veel is dat ons in verleiding kan brengen zijn er de fundamentalisten die ons doen willen geloven dat als die hebbedingen het kwaad zelve zijn. Er schuilt natuurlijk wel een gevaar in dat het materialisme onze ziel kan doden, maar onze geest kan ook sterker zijn dan onze innerlijke lust.

Telkenmale als er iets emotioneel pakkends gebeurd, zoals deze aanslagen in november te Parijs, of bij ernstige natuurrampen krijgen wij steeds een hele hoop vragen binnen en willen ook meerdere die zich christen noemen God in twijfel trekken en beargumenteren waarom ze op aarde zijn. Dat zou natuurlijk onze kapitalistische tijdgeest kunnen markeren waar in alles uitgelegd moet kunnen worden en alles moet gerechtvaardigd kunnen worden.

Ruzie om godheden

In onze cultuur gaat het minstens om twee goden, om niet te zeggen drie goden, die voorhanden zijn:

  1. de mammon: de god van „ik eerst” en de bonussen. Bij deze god gaat het om geld, macht en uiteindelijk slavernij.
  2. Daartegenover staat de God van de Bijbel, Die spreekt over bevrijding uit de slavernij van Egypte.
  3. Maar een derde godheid wordt meestal over het hoofd gezien, al is zij de boosdoener waarom er zo veel Islamieten een verkeerd beeld hebben van het Christendom. Die godheid is namelijk een zogenaamd drie-ene god, welke eeuwen geleden het daglicht zag onder de toegevingen van de Christenen aan Konstantijn de Grote. In het Christendom komen wij namelijk nog steeds veel “Ongelovige Thomassen” tegen, die nog altijd blijven negeren wat  Jezus over zichzelf en over zijn God zegt.

Anno 2015 is het die laatste godheid die voor trammelant zorgt bij sommige fanatiekelingen die eigenlijk nog nooit de Bijbel noch de Koran echt goed gelezen hebben. Maar de Koran heeft voor hen toch het pleit gewonnen voor de religieuze boeken en zij hebben hun religieuze leiders hen allerlei dingen laten inprenten dat dat Heilig Boek zou vertellen en waar zij gevolg aan zouden moeten geven. De vraag is in welke mate zij hun geest wel willen open stellen voor Gods Woorden. Indien zij hun hart helemaal zouden open stellen zal God hen ook benaderen en naar Zijn kennis van hun hart inzicht geven. De Heilige Geest heeft Zijn Kracht bij miljoenen mensen gebruikt om hen tot de overtuiging te brengen dat we in de Heilige Geschriften te doen hebben met het spreken van de levende God. aldus zouden wij ons niet al te bang moeten maken voor een Islamisering indien wij zelf voldoende in dat Woord van God, de bijbel geloven en er naar leven, zodat ons voorbeeld de anderen kan aantrekken.

Veel Islamieten wijzen natuurlijk op de valse leerstellingen in het Christendom, waarbij men in bepaalde denominaties naast een verering van een drie-eenheid ook nog eens een verering van andere mensen dan Christus Jezus kan zien, zoals meerdere heiligen of apart geplaatste menselijke wezens (bijv.Maria).

Een wereld vol aanslagen

Kenianen onderweg te Matatu

Boko Haram, wiens naam betekent in de lokale taal “Oplichting is zondig”, om fraude of oneigenheid te benoemen, zoals de verplichte ‘westerse scholing’ die onder Engels koloniaal bestuur werd opgezet in het noorden van Nigeria. Hoewel Boko Haram zich verzet tegen westers onderwijs, is dit verzet niet hun hoofddoel.

Vele Europeanen vrezen dat nu het ergste is gebeurd met de aanslagen in Parijs maar vergeten dat in Afrika sinds 2011 meer dan 21.000 mensen zijn omgekomen bij meer dan 4000 terroristische aanslagen in dat continent. Uit de Global Terrorism Database van de Universiteit van Maryland in de VS blijkt dat het aantal aanslagen sinds tien jaar sterk groeit in Afrika.
De operaties van Boko Haram hebben geleid tot interne ontheemding van 1,2 miljoen mensen. Meer dan 200.000 Nigerianen vluchtten naar Kameroen, Tsjaad en Niger. In Kenia resulteerden de acties van Al Shabaab in een inkomstendaling van 25 procent in de toerismesector, een belangrijke sector voor werkgelegenheid en inkomen.

Het is arrogant te denken dat wij in het Westen dat gewelddadig extremisme zomaar eens de kop in zouden kunnen drukken. Datgene wat geen grenzen kent, kan overal kiemen, opgroeien en onverwachts toeslaan. Wel is het algemeen geweten, uit onderzoek, dat sociaaleconomische factoren bijdragen aan de radicalisering van jongeren. Een mooi voorbeeld is België waar men vandaag armoede kan vinden op 1 op de 5 gezinnen en waarbij de allochtonen zich dikwijls nergens meer thuis voelen en geperst tussen de verschillende culturen een cultuurshock ondergaan of revolteren tegen onze westerse maatschappij die voor hen geen antwoorden schijnt te brengen.

Wereld van miskenning

Het feit is dat de mens zichzelf wil erkend zien. Hij wil zich een plaats toegeëigend krijgen in de maatschappij waarin hij vertoeft. voor de mens is het zeer belangrijk wat deze persoonlijk kan ervaren. Indien zijn groeipotentieel belemmerd wordt vindt hij zich meer en meer gefrustreerd en zal hij uitwegen zoeken. Vandaag zien wij dat sommigen als een in een hoek gedreven wild dier te keer gaan. De hindernissen die voor hen voorliggen lijken hen te veel, maar in de scholing van bepaalde fundamentalistische imams kunnen zij elementen vinden die hen de mogelijkheid zullen geven zich zelf te verhogen in de maatschappij en hen (volgens hun) aan imago of aanzien zal doen winnen.

Het is wanneer mensen verblind geraken door valse leerstellingen en als zij op kosten van hun medemensen een of andere egoïstische voldoening gaan verschaffen, of iets zelfzuchtigs ondernemen dat zij het voor de anderen moeilijk maken en voor hen zelf een valse wereld creëren, die later op een bepaald ogenblik ook zal gaan instorten.

Als maatschappij moeten wij er van bewust zijn indien wij zulk een elementen onze samenleving negatief laten beïnvloeden dat zij daar dan ook aan ten onder kan gaan. Hierdoor zal men namelijk in een spiraal terecht komen waarbij de negativiteit zegeviert en een wereld zal geschapen worden die vol hindernissen zal zijn voor onze ontwikkeling.

Radicalisering en terrorisme

Wil men radicalisering tegen gaan moet men eerst de armoede tegen gaan en vervolgens een degelijk onderwijs aan bieden dat kansen op werk voor jongeren uit gemarginaliseerde groepen kan aanbieden en moet men die mensen een waardigheid geven waar zij trots op kunnen zijn.

‘Vanwege de aanslagen door IS klinkt alom de roep om vergelding. Jezus leert ons in de Bergrede een andere reactie: bid voor je vijanden, zegen wie jou vervloeken enzovoort. Aan de andere kant leert de Bijbel ook dat de overheid het zwaard voert. Welk bijbels standpunt zouden christenen nu vanuit de Bijbel moeten prevaleren in de reactie van het westen op IS?’

stellen meerdere lezers. Ook zijn er velen bang dat het niet enkel bij bomaanslagen zal blijven maar dat de volgende stap chemische wapens zullen zijn.

„Het terrorisme is veranderd”,

zegt Brad Roberts van het Amerikaanse Institute for Defense Analyses.

„De traditionele terroristen wilden politieke concessies. Maar nu zeggen sommige groepen dat hun voornaamste doel massamoord is. Dat maakt biologische wapens aantrekkelijk.”

Is het moeilijk aan zulke wapens te komen? Het tijdschrift Scientific American zegt:

„Je kunt zonder al te veel gevaar voor jezelf biljoenen bacteriën kweken met een uitrusting die niet ingewikkelder is dan een gistingsvat en een op eiwit gebaseerde kweek, een gasmasker en een plastic schort.”

Wanneer de ziektekiemen eenmaal gekweekt zijn, is het vrij gemakkelijk ze te verspreiden. De slachtoffers zullen pas na een dag of twee merken dat er een wapen in werking is gesteld. En dan zou het wel eens te laat kunnen zijn.

Miltvuurinfectie aan de onderarm

Miltvuurinfectie aan de onderarm

Na de novemberaanslagen heeft de Franse regering dadelijk een verhoging van antistoffen reserves tegen Antrax (miltvuur) voorzien. Dat  eenvoudig te maken bacterieel gif is volgens zeggen een voor de hand liggende keuze als biologisch wapen. Deze ziekte dankt haar naam aan het Griekse woord voor houtskool — iemand die in contact is geweest met vee dat met antrax besmet is, krijgt namelijk zweren op de huid waarop zich zwarte korsten vormen. Defensiedeskundigen maken zich meer zorgen over de longinfecties die het gevolg zijn van het inademen van antraxsporen. Bij mensen heeft besmetting met antrax een hoog sterftecijfer.

Waarom is antrax zo’n doeltreffend biologisch wapen?
De bacterie is gemakkelijk te kweken en zeer resistent. Het duurt enkele dagen voordat de slachtoffers het eerste symptoom vertonen, namelijk een grieperig gevoel en vermoeidheid. Daarna komen hoest en lichte borstklachten. En dan volgen ernstige ademnood, shock, en binnen enkele uren de dood.

Wat opvalt met machtswellustigen is dat zij domeinen willen veroveren en dat de gewonnen goederen belangrijker zijn dan de mensen. Daarom zal een atoomwapen niet voor de hand liggen want bij zulk gebruik zal de streek veel te lang onbereikbaar zijn voor de eigen troepen en zal men te veel zorgen hebben met omliggende slachtoffers van de bestraling.

Het tragische verlies van mensenlevens is het duidelijkste gevolg van terrorisme. Maar er kan nog veel meer uit voortvloeien. Terrorisme kan het vredesproces in probleemgebieden op aarde tenietdoen of vertragen. Het veroorzaakt, verlengt of verhardt conflicten, en het versnelt de geweldsspiraal.

Terrorisme kan ook invloed hebben op nationale economieën. Regeringen worden gedwongen enorme hoeveelheden tijd en middelen aan de bestrijding ervan te besteden. Alleen al in de Verenigde Staten bijvoorbeeld werd voor het jaar 2000 ruim tien miljard dollar uitgetrokken voor terrorismebestrijding.

Of we het nu merken of niet, terrorisme is op ons allemaal van invloed. Het beïnvloedt de manier waarop we reizen en de keuzes die we maken wanneer we reizen. Het dwingt landen over de hele wereld grote hoeveelheden belastinggeld te besteden aan het beschermen van bekende figuren, belangrijke installaties en burgers.

De vraag blijft dus: Is er een blijvende oplossing voor de plaag van het terrorisme?

Waarom terrorisme?

Terrorisme is systematisch, voorbereid en bewust gepland. De tol aan doden en gewonden die er het gevolg van is, vormt niet het hoofddoel. Zo’n bloedbad is een middel om het doel te bereiken; het maakt deel uit van de sfeer van angst en vrees die de terrorist wil scheppen om gezag te ondermijnen en gehoor te krijgen voor zijn specifieke zaak.
Hier volgen enkele factoren die ten grondslag liggen aan de gewelddadige acties van terroristen.

Haat.

„Terrorisme . . . wordt gevoed door haat”,

zei Louis J. Freeh, hoofd van de Amerikaanse Federale Recherche (FBI).

„Zij die een dergelijke haat koesteren, leven in een wereld gekleurd door fanatisme, met schakeringen van samenzwering, en ingelijst in onwetendheid.”

Onderdrukking.

„Zeker, er zijn leiders van groeperingen en landen wier irrationele doel de vernietiging van andere culturen is”,

schrijft Stephen Bowman in zijn boek When the Eagle Screams.

„Maar het is ook duidelijk dat terrorisme voor een groot deel geboren is uit wanhoop.”

Frustratie.

„In veel gevallen . . . is de voornaamste beweegreden van een terrorist oprechte frustratie over schijnbaar niet te veranderen politieke, sociale en economische krachten”,

merkt de uitgever van het boek Urban Terrorism op.

Onrecht.

„Terrorisme is een symptoom van een probleem, niet de werkelijke oorzaak”,

merkt Michael Shimoff op in zijn verhandeling „The Policy of Terrorism”. Hij zegt verder:

„Ons doel op de lange termijn dient het uitbannen van de onderliggende sociale en politieke oorzaken van terrorisme te zijn. . . . Gelijktijdig met onze acties tegen terrorisme moeten we ons net zo krachtig inspannen om vrijheid, waardigheid, gerechtigheid en menselijke waarden te bevorderen. Alleen wanneer die krachtsinspanningen effectief zijn, zullen we onze antiterreurorganisaties kunnen ontmantelen.”

Voorheen voorzegd en opgetekend voor de toekomst

De oorzaken en de geschiedenis van het terrorisme hebben de waarheid bewezen van de bijbelse uitspraak:

’De ene mens heeft over de andere mens geheerst tot diens nadeel’ (Prediker 8:9).

De bijbel heeft zelfs de eigenschappen voorzegd die terrorisme in de hand hebben gewerkt. Er staat:

’In de laatste dagen zullen er kritieke tijden aanbreken, die moeilijk zijn door te komen. Want de mensen zullen zichzelf liefhebben, zonder natuurlijke genegenheid zijn, niet ontvankelijk voor enige overeenkomst, kwaadsprekers, zonder zelfbeheersing, heftig, zonder liefde voor het goede, verraders, onbezonnen, opgeblazen van trots.’ — 2 Timotheüs 3:1-4.

De realiteit is dat menselijke pogingen om terrorisme te bestrijden, hoe oprecht ze ook zijn, niet met succes de oorzaken kunnen aanpakken. De bijbel merkt heel realistisch op:

’Het is niet aan de aardse mens zijn weg te bepalen. Het staat niet aan een man die wandelt, zelfs maar zijn schrede te richten’ (Jeremia 10:23).

Maar hoewel de mens niet bij machte is het terrorismeprobleem op te lossen, is God daar beslist wel toe in staat.

De oplossing

Degenen die onrechtvaardig behandeld of onderdrukt zijn en die zich gefrustreerd voelen, kunnen troost putten uit de betrouwbare belofte in de bijbel:

„De oprechten zijn het die op de aarde zullen verblijven, en de onberispelijken zijn het die erop zullen overblijven. Wat de goddelozen betreft, zij zullen van de aarde zelf worden afgesneden; en wat de verraderlijken betreft, zij zullen ervan worden weggerukt.” (Spreuken 2:21, 22.)

Deze belofte van God zal binnenkort worden verwezenlijkt. Degene die Hij als Heerser heeft aangesteld, de regerende Koning Jezus Christus, zal daarop toezien. Een bijbelse profetie zegt over Christus:

„Hij zal niet richten naar wat zijn ogen alleen maar zien, noch terechtwijzen naar wat zijn oren slechts horen. En met rechtvaardigheid moet hij de geringen richten, en met oprechtheid moet hij terechtwijzing geven ten behoeve van de zachtmoedigen der aarde.” (Jesaja 11:3, 4.)

Ja, Gods Zoon, Jezus Christus, zal binnenkort een eind maken aan alle onrecht en ook aan allen die er verantwoordelijk voor zijn. In Gods rechtvaardige nieuwe samenstel zullen terrorisme en elke vorm van geweld tot het verleden behoren. Dan zal iedereen op aarde in zekerheid leven, vrij van vrees voor enig kwaad. (Openbaring 21:3, 4)

Terwijl wij uitkijken naar die glorierijke tijd moeten wij alles in het werk stellen dat meer mensen Jehovah, de enige Ware God leren kennen en gaan beseffen dat wij best naar Zijn normen en waarden leven om samen gelukkig te zijn.

+

Voorgaand:

2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is

2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1

Tekenen te herkennen in Tijden der Laatste dagen

Politiek en macht eerste prioriteit # 3 Verhoging van Maria en de Heilige Geest

++

Aanvullende lectuur

  1. Materialisme, “would be” leven en aspiraties #3
  2. Materialisme, “would be” leven en aspiraties #6
  3. Materialisme, “would be” leven en aspiraties #8
  4. Wanneer de jongere oor kreeg voor Arabische klanken
  5. Bent u op zoek naar antwoorden en Bent u op zoek naar God
  6. Echte boodschap van redding niet ver te zoeken
  7. Leren kennen van Hem die het hart kent
  8. Ongelezen bestseller
  9. Woorden gesproken door de Eeuwige tot de mensheid
  10. Opgetekend in je hoofd wat is neergetekend
  11. God of een god
  12. Een Drievoudige God of simpelweg een éénvoudige God
  13. God is geen mens
  14. Groot Drie-eenheidsdebat
  15. Doctrine van de Drievuldigheid
  16. Calvijn worstelde ook met de drie-eenheidsleer
  17. Heidense invloeden op het trinitarisme
  18. Schepper en Blogger God 7 Een Blog van een Boek 1 De Blogger geloven
  19. Uitdagende vordering 1 Wiens Woord
  20. Uitdagende vordering 4 Goddelijk geïnspireerd 3 Zelf-consistente Woord van God
  21. Gods vergeten Woord 5 Verloren Wetboek 4 De ‘katholieke’ kerk
  22. Kroniekschrijvers en profeten #4b Vroege of Grote Profeten
  23. Bijbel, zwaard van de Geest in de eenheid van het geloof en van de kennis van de Zoon van God om tot een volkomen mens te komen
  24. Bijbel, Gods Woord ingegeven nuttig tot lering, tot bestraffing, tot verbetering en tot onderwijzing
  25. Hashem השם, Hebreeuws voor “de Naam”
  26. Hoe ziet God er uit
  27. De uitstraling van God en zijn pleitbezorger
  28. Met wie kan je hem vergelijken
  29. Ongelovige Thomassen, Jezus en zijn God
  30. De verkeerde held
  31. Wie is Jezus volgens Prof. Buzzard
  32. Christus verwekt door de Kracht van de Heilige Geest
  33. Jezus van Nazareth #3 De Zoon van God
  34. Jezus van Nazareth #5 Zijn Unieke persoonlijkheid
  35. Jezus van Nazareth #6 Zijn unieke macht
  36. Wie zijt Gij, Here?
  37. Niet goddelijkheid van Christus toch
  38. Joodse interpretatie van Zoon van God
  39. Joodse Wetten en Wetten voor Christenen
  40. Hoe kijken trinitariërs op tegen het gelijk christus worden
  41. Wat Jezus Deed: Wanneer waarheid niet het doel is & Belangrijkste dingen eerst
  42. Christenen
  43. Bekeerlingen en omgang
  44. Moslims, Christenen en Gratis Heilige Boeken
  45. Hermeneutiek om uit te dragen #6 Geen Excuus
  46. Hermeneutiek om uit te dragen #8 Tegenspraak
  47. Hermeneutiek om uit te dragen #9 Fundamentalisme
  48. Op zoek naar spiritualiteit 5 Vrucht van de geest
  49. Op zoek naar spiritualiteit 6 Spiritualiteit en gebed
  50. De nacht is ver gevorderd 1 Voorwoord
  51. De nacht is ver gevorderd 2 Studie 1 Zijn het de laatste dagen? 1 Intro
  52. Meeslepen of laten verleiden
  53. Goede mensen en verborgen christenen
  54. Belang van rechtvaardigheid gekend bij Nederlanders
  55. Zeggingskracht van beelden in de Bijbel #5 Voorafschaduwing
  56. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #10 Gebed #8 Voorwaarde
  57. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #18 Volbrenging
  58. Waarom God lijden toe laat
  59. God wordt heerser van onze passies
  60. Woord zonder boeien vol van kracht
  61. Jood of Christen zijn
  62. Een vergadering omtrent aan te houden gedrag en te houden handelingen
  63. Zorg dragen om als Christus te worden
  64. Hoe de Satan vandaag rond toert
  65. Being Charlie 1
  66. Ingrijpende gebeurtenis en Gespannen kabel
  67. Fundamentalisme en religie #1 Noorwegen
  68. Fundamentalisme en religie #2 Frankrijk en België
  69. Fundamentalisme en religie #3 Vluchtelingen en racisme
  70. Fundamentalisme en religie #4 Verdrukking
  71. Fundamentalisme en religie #5 Verguisde Koran
  72. Is Islamfobie uitgevonden door fundamentalistische regimes
  73. Sharia een kwaad voor Islam
  74. 15 jaar cel geëist voor leider Sharia4Belgium
  75. Woede en wraak
  76. God roept de gekwalificeerden niet
  77. Zaai en oogst in de tuin van uw hart
  78. Geduld is het vermogen om af te tellen voor explosieven te laten ontsteken
  79. Zachtaardige harten zijn stilletjes zachtaardig.
  80. Hij die glimlacht in plaats van te razen is altijd sterker
  81. Denkend aan de hulpbehoevenden
  82. Kerkgroei en samengaan
  83. Gevolgen van beperkingen van vrijheid in Turkijë
  84. Hoop zal niet worden beschaamd
  85. Verlichting door Gods Geest
  86. Hij heeft de Pneuma, de Kracht van Hem gegeven
  87. Geest van God geeft liefde, hoop en vrijheid
  88. Onder de Geest blijven
  89. Zeker zijnde van Bevrijding
  90. Volharden, Bijbelstudenten en Ondersteuning
  91. Hoe zullen de doden weer levend gemaakt worden?

+++

Verder aanvullende lectuur:

  1. In tijden van hoax aanslagen worden de bepaalde types op een heldenschild getild
  2. Goed artikel over de beweegredenen van #IS: ‘Het brute geloof van IS’ #trouw #radicalismeIS #mondialestrijdtegenongelovigen #eu
  3. 1-8-2015 Demonstratie: Solidariteit met de Koerden. Nee tegen IS en Erdogan!
  4. Al Qaida is nu echt dood
  5. Waarom gebeurt dit allemaal?
  6. Het past in een patroon
  7. Nederlanders & Zelfspot
  8. Ontwikkelingshindernissen
  9. Wat menselijkheid naast het mens-zijn
  10. Een kattebelletje in de kantlijn
  11. Een kloof? En de mbo’ers dan?
  12. Verdienen en verdienen
  13. Modern ambacht
  14. Kenny B’s erkenning in buitenland
  15. Waar zit het verschil?
  16. Voor persoonlijke ontwikkeling is moed nodig
  17. Niemand is vrij: Het ‘allochtone’ meisje
  18. Het ongehoord woord // Twee maten en twee gewichten
  19. Onrechtelijk onrecht dat onrechtvaardig kan zijn
  20. Sensatiezucht versus onrecht
  21. Stop it Now !
  22. Liefde is groter dan haat
  23. Der Terrorismus in der Welt
  24. Die Scharia – das göttliche Schild und Schwert des Propheten Mohammed …
  25. Islamischer Staat: Anweisung, wie Frauen zu vergewaltigen sind
  26. Die Kinder des Kalifats
  27. Deutsche Dschihadisten in Somalia
  28. Rillers uit Rigter: Rigters 19, Die Leviet en sy byvrou.
  29. Rillers uit Rigters: Rigters 4, Jael en Sisera (en Jesus)
  30. Materialisme històric
  31. Comment abolir la propriété privée aujourd’hui?
  32. 9. desember – Om mange ting og tang

 +++

Comments on: "2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2" (16)

  1. […] Part of this post can also be found in a Dutch posting / Een deel van deze tekst kan terug gevonden worden in een Nederlandstalige versie: 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  2. martin rozestraten said:

    een zeer goed en lezenswaardig artikel. Ik ben het helaas niet met met alles eens

    Like

  3. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  4. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  5. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  6. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  7. […] Fundamentalisme en religie #6 Versplintering2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  8. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  9. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  10. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  11. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  12. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  13. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

  14. […] 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 2 […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Age To Come

The Lord Jesus Christ is the last Adam, not the first God-man. ~~~ www.AgeToCome.tk

undercoverjw

I go undercover in the Jehovah's Witness Church

Jehovah's Zsion, Zion and Sion Mom Signal for the Peoples!

Thy Empire and Kingdom Zsion Come as In Heavens So on Earth. Diatheke. Matthew.6.10, Tanakh.Psalm.87 and https://zsion.mom

jamesgray2

A discussion of interesting books from my current stock at www.jamesgraybookseller.com

Unmasking anti Jehovah sites and people

Showing the only One True God and the Way to That God

The Eccentric Fundamentalist

Musings on theology, apologetics, practical Christianity and God's grace in salvation through Jesus Christ

John 20:21

"As the Father has sent me, so I am sending you."

The Biblical Review

Reviewing Publications, History, and Biblical Literature

Words on the Word

Blog by Abram K-J

Bybelverskille

Hier bestudeer ons die redes vir die verskille in Bybelvertalings.

Michael Bradley - Time Traveler

The official website of Michael Bradley - Author of novels, short stories and poetry involving the past, future, and what may have been.

BIBLE Students DAILY

"Be faithful unto death, and I will give you the crown of life." Revelation 2:10

takeaminutedotnet

All the Glory to God

Groen is Gezond

van zaadjes in volle grond tot iets lekkers op het bord

Jesse A. Kelley

A topnotch WordPress.com site

JWUpdate

JW Current Apostate Status and Final Temple Judgment - Web Witnessing Record; The Bethel Apostasy is Prophecy

Sophia's Pockets

Wisdom Withouth Walls

ConquerorShots

Spiritual Shots to Fuel the Conqueror Lifestyle

Examining Watchtower Doctrine

Truth Behind the "Truth"

Theological NoteBook

Dabbling into Theology