An other Christian WordPress.com site – Een andere Christelijke WordPress.com site

Een Hamanratel door kinderen gebruikt op Poerim om o.a. kabaal te maken als de naam van de kwaadaardige Haman valt bij het voorlezen in de synagoge van de boekrol van Ester

Gisteren werd door veel ware geliefden van God herinnerd dat ongerechtigheden de slechten zullen vangen. In Joodse gezinnen konden kinderen spelen met een rammelaar om het kwaad weg te jagen.

Natuurlijk kunnen we zien dat er heel veel kwaad in deze wereld is gekomen en dat kwaad zelfs probeert in elk huishouden binnen te gaan via dat kleine scherm, dat vandaag een groot scherm is geworden, dat veel seks en uitwisseling van partners laat zien alsof het een normaal gedrag is. Veel programma’s op veel kanalen brengen hetzelfde soort voyeurisme en seks van ‘s morgens vroeg tot’ s avonds laat.

Een reformatorische kerkdienst. Foto genomen in de HHK van Doornspijk tijdens een zendingsdienst

Wanneer we naar deze wereld kijken en zien hoe we ook meer mensen krijgen die proberen gelovigen in de Ene God het zwijgen op te leggen of ouders het zwijgen willen opleggen hun kinderen naar hun religie te willen opvoeden (zoals gisteren in het tv-debat over Terzake op Canvas), verboden om gekleed te worden volgens het geloof of het dragen van religieuze symbolen.
De discussie is terug van nooit weggeweest. Voor- en tegenstanders schermen met dezelfde argumenten. Mensenrechten en vrije keuze. Alleen lezen ze die begrippen anders. Darya Safai (N-VA) en Mieke Van Hecke (CD&V) gingen daar bij in debat. Terwijl Mieke Van Hecke toe gaf dat het haar enig falen is als verantwoordelijke voor het Katholiek onderwijs en toe geeft dat zij heeft moeten zwichten onder druk van de ouders en de politiek met als gevolg dat Sikhs in Sint-Truiden nu niet meer naar school kunnen gaan om dat een hoofdbedekking niet toegelaten is. Zij ziet eveneens in hoe wij als maatschappij niet het recht hebben om ouders hun wijze van religieuze opvoeding te verbieden en dat wij eigenlijk naar een pluralistische maatschappij moeten gaan waarbij elke religie gerespecteerd moet worden en iedereen daarbij de vrijheid moet hebben om datgene te dragen wat zij willen dragen volgens hun religie of denken. Velen vergeten dat vroeger in Vlaanderen Katholieke vrouwen ook een hoofdbedekking moesten dragen, terwijl het in Nederland nog steeds zo is in verscheidene conservatieve Christelijke gemeenschappen.

De recente aanvallen op Joden en reacties tegen moslims, plus mensen die anderen eisen om hun drieledig katholiek geloof te accepteren, zouden ons een beetje zorgen moeten maken, omdat we serieus problematische racistische en neo-nazi-websites kunnen vinden.

Je zou kunnen denken dat de beste manier is om het allemaal te laten gebeuren en om rustig thuis te blijven of niet in het oog te vallen. We moeten niet opvallend gekleed zijn en mogen best onopvallend zijn, maar het zou verkeerd zijn om te zwijgen en niet te reageren op degenen die discrimineren en slecht zijn voor degenen die een andere religie hebben.

Esther verbreekt de stilte van haar geboorte of nationaliteit en vertelt de koning dat ze een Jood is

Gisteren hadden we de dag dat de Joden eraan dachten hoe Esther haar zwijgen verbrak en haar nationaliteit openbaarde om de Joden te redden. Ze had kunnen zwijgen en verder van haar leven genieten als koningin, maar ze nam het risico en sprak. Door dit te doen redde ze veel Joden van de dood. Daarom vierden de Joden gisteren hun bevrijding, maar zoals zij deze dagen zullen blijven stilstaan ​​om een ​​nog een grotere bevrijding te gedenken, moeten wij als christenen dat ook ter harte nemen.

Over een paar weken zullen we gaan beseffen hoe God Zijn volk redde van de slavernij en hoe Hij hen leidde en hen hielp doorheen hun woestijndoortocht. Ook wij zullen die gebeurtenissen in herinnering nemen en zullen ons ook herinneren hoe Jezus in de bovenzaal samenkwam om dat speciale gebeuren te herdenken. We moeten steeds het voorbeeld van Jezus volgen en zoals hij vandaag een vredestichter zijn en uitkomen om mensen bij te staan, te verdedigen en uit te nodigen voor dat meest belangrijke weekend van het jaar.

Ter voorbereiding op 14 en 15-22 Nisan moeten wij ons zelf ‘reinigen’. Laten we daarom onszelf vrijmaken om die nacht van 30 maart samen te komen om aan God te laten zien hoe we van hem houden en hoe we Jezus waarderen voor wat hij voor ons heeft gedaan. We moeten er zeker van zijn dat we onze ogen niet verontreinigen met dingen die we beter niet kunnen zien. Laat je niet vangen door die populaire televisieprogramma’s die je de bodem van de ziel van de mens willen laten zien. Zorg ervoor dat je de komende weken geschillen beslecht die nog steeds gaande zijn. Herstel elke ruzie en doe een poging om vrienden te maken met degenen die je terzijde hebben geschoven.

De komende weken heb je tijd genoeg om ongelijkheden weg te werken en jezelf te reinigen. Laat uit je mond stromen komen van wat je geloof mee brengt. Neem de tijd om na te denken over hoe de moderne gadgets en media een wig tussen ons en God kunnen drijven. Laten we ervoor zorgen dat we geen deel van de wereld worden en alle kettingen van deze wereld verbreken. Breek weg, breek en breek los en concentreer je op God en de Redding die Hij op ons heeft voorbereid.

Het is nu de tijd dat we ons voorbereiden op een zuivere aanwezigheid op 1 april, wanneer we Pesach zullen vieren en onze dankbaarheid tonen voor de bevrijding van welke slavernij dan ook en voor de mogelijkheid die Jezus heeft gecreëerd om rein te zijn om het Koninkrijk der Hemelen binnen te gaan.

+

English version / Engelse versie: Preparing for the most important weekend of the year 2018

Voorgaande

Belgen houden van dating en seksspelletjes programmas

Vrijdag 3 april 2015 een dag voor verenigde samenkomst ter herinnering

Belangrijkste weekend van het jaar 2016

Herinneringsmaaltijd

 

++

Aansluitend

  1. 13 Adar opening naar 14 Nisan
  2. Geen Wegvluchter
  3. Een Groots Geschenk om te herinneren
  4. 14 Nisan een dag om te herinneren #1 Oorsprong
  5. 14 Nisan een dag om te herinneren #2 In Jezus tijd
  6. 14 Nisan een dag om te herinneren #3 Voor het Overgangsfeest
  7. 14 Nisan, de avond om Christus Zijn predikingswerk te herinneren
  8. Messiaans Pesach 2017 en verharde harten
  9. Voorbereiden op het Koninkrijk
  10. Verzoening en Broederschap 2 Uit de eigen cocon stappen

++

Gerelateerd

  1. De bevrijding van urbis – kindervakantie // 9 tot 12 jaar
  2. Feestdagen verkend: Poerim
  3. We can all make the difference! Vlaanderen heeft de grootste etnische kloof in het onderwijs ter wereld (2015 PISA)
  4. Hoe lang nog voor we overgaan tot ontzetting en bevrijding van de islam?
  5. Als je hoofddoek maar goed zit! . . .
  6. Reizen door Jordanië als vrouw
  7. Wat moet men nog geloven.
  8. Darya Safai
  9. Diversiteit
  10. Toestand van de wereld
  11. Verbod op hoofddoek toegestaan…
  12. Het typisch verkeerde gezichtspunt: Vrouwen die een hoofddoek dragen, maken de kloof in onze samenleving ongewild nog groter

Comments on: "Voorbereiding op het belangrijkste weekend van het jaar 2018" (7)

  1. […] Voorbereiding op het belangrijkste weekend van het jaar 2018 […]

    Like

  2. […] Voorbereiding op het belangrijkste weekend van het jaar 2018 […]

    Like

  3. […] Voorbereiding op het belangrijkste weekend van het jaar 2018 […]

    Like

  4. […] Voorbereiding op het belangrijkste weekend van het jaar 2018 […]

    Like

  5. […] Voorbereiding op het belangrijkste weekend van het jaar 2018 […]

    Like

  6. […] Voorbereiding op het belangrijkste weekend van het jaar 2018 […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Age To Come

The Lord Jesus Christ is the last Adam, not the first God-man. ~~~ www.AgeToCome.tk

undercoverjw

I go undercover in the Jehovah's Witness Church

Jehovah's Zsion, Zion and Sion Mom Signal for the Peoples!

Thy Empire and Kingdom Zsion Come as In Heavens So on Earth. Diatheke. Matthew.6.10, Tanakh.Psalm.87 and https://zsion.mom

jamesgray2

A discussion of interesting books from my current stock at www.jamesgraybookseller.com

Unmasking anti Jehovah sites and people

Showing the only One True God and the Way to That God

The Eccentric Fundamentalist

Musings on theology, apologetics, practical Christianity and God's grace in salvation through Jesus Christ

John 20:21

"As the Father has sent me, so I am sending you."

The Biblical Review

Reviewing Publications, History, and Biblical Literature

Words on the Word

Blog by Abram K-J

Bybelverskille

Hier bestudeer ons die redes vir die verskille in Bybelvertalings.

Michael Bradley - Time Traveler

The official website of Michael Bradley - Author of novels, short stories and poetry involving the past, future, and what may have been.

BIBLE Students DAILY

"Be faithful unto death, and I will give you the crown of life." Revelation 2:10

takeaminutedotnet

All the Glory to God

Groen is Gezond

van zaadjes in volle grond tot iets lekkers op het bord

Jesse A. Kelley

A topnotch WordPress.com site

JWUpdate

JW Current Apostate Status and Final Temple Judgment - Web Witnessing Record; The Bethel Apostasy is Prophecy

Sophia's Pockets

Wisdom Withouth Walls

ConquerorShots

Spiritual Shots to Fuel the Conqueror Lifestyle

Examining Watchtower Doctrine

Truth Behind the "Truth"

Theological NoteBook

Dabbling into Theology