An other Christian WordPress.com site – Een andere Christelijke WordPress.com site

Nieuwe Ontmoetingsplaats voor hen die de Bijbel beter willen leren kennen.
In België komen Broeders en Zusters in Christus op regelmatige tijdstippen in het AC te Heverlee, Leuven bij elkaar om het Laatste Avondmaal in herinnering te nemen. Aan de Memorial Service of Herinneringsmaal nemen enkel gedoopte broeders en zusters deel, maar de dienst kan door iedereen bekeken en gevolgd worden.
Naast de open ruimten van het AC gebruiken zij ook hun Meeting Room. Voor vergaderingen in het Centrum van Brussel hebben zij ook het geluk gehad dat er een hotel hen een vergaderzaal ter beschikking heeft willen stellen.

Belgian Christadelphians - Belgische Broeders in Christus

Van af 19 September gebruiken de Christadelphians naast het AC te Heverlee een nieuwe bijeenkomst ruimte, waar zij wel in een meer afgesloten omgeving kunnen vergaderen en Bijbelstudie houden. Het is centraal gelegen juist voor het voor het verkeer afgesloten gedeelte van de binnenstad te Leuven. Op de eerste verdieping van het Cultureel Centrum 30CC Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, kan iedereen hen vrijblijvend komen opzoeken op dinsdagavonden. Daar gaat dit jaar ook hun cursus “De Bijbel Doeltreffend leren Lezen” van start en kunnen mensen te weten komen waarom zij best ook de Bijbel lezen en hoe het komt dat er zo veel scheef getrokken is en dat werk zo gehaat en bemind is geworden, maar nog steeds actueel is en een goede leidraad kan zijn voor ons.

In België zijn er weinig gedoopte Christadelphians, alsook moeten wij toegeven dat er niet veel mensen zijn of leden die zich bij hen ingeschreven hebben om op de hoogte te blijven.
In België aanschouwt men de Kerk als het grote establishment van de Katholieke Kerk. Maar zij zijn niet zulk een met rollenverdeling gegroepeerde organisatie waar verscheidene zusterorganisaties zorgen dat het geld blijft rollen om de uitvoerende priesters te bevoorraden.
Hun gemeenschap mag zoals die van de meeste Bijbelonderzoekers, Bijbelvorsers of Bijbelstudenten mag niet al de programma’s hebben die een grote kerk heeft, maar zij zijn er van overtuigd dat hun kerkgemeenschap datgene kan aanbieden wat het meest belangrijke is. Zij hebben een passie voor de Heer, hebben voor God gekozen en hebben vriendschap voor elkaar. De liefde die zij voor Christus prediken trachten zij ook zelf om te zetten in liefdevolle daden. In die verbondenheid met Christus ligt de eenheid van de Kerk. Zij hebben een medegevoelen voor kinderen en voor diegenen die zoeken naar een diepere verhouding met God. Alsook blijven wij hongeren voor God wiens Plan wij aan zo veel mensen mogelijk trachten kenbaar te maken. Zij durven bewust zijn van elkeen van elkaars gebreken, maar proberen die te overstijgen door samen te proberen elkaar te helpen te groeien en te worden als Christus. De Christadelphians verkiezen zoals vele bijbelstudenten hun kerken eerder ecclesiae te noemen waar elke ecclesia een eigen identiteit behoudt door dat zij volledig zelfstandig mag optreden. Ook worden hun vestigingen ook wel eens aangegeven met de naam Christadelphiaof Stad van Christus.

Worldwide community of Christadelphians - Wereldwijde Gemeenschap van Broeders in Christus

Als open groep trachten zij de individuen op te vangen en het gevoelen te geven ook bij hun groep te mogen en te kunnen horen. Iedereen die geïnteresseeerd is willen zij de nodige hulpmiddelen aanbieden om zich op geestelijk vlak verder te kunnen ontwikkelen. Om die reden nodigen zij iedereen uit om zijn of haar ervaringen met hen te delen door hun verhaal te vertellen.
De plaatsen waar zij bijeen komen hebben niets in vergelijking met wat velen in deze contreien van een kerkgebouw verwachten. Bij hen dus geen spitstorengebouw. Geen pilaren om te bijten. Liefst geen te grote ruimte waar men terzijde passief kan zitten. Maar mensen die zich verbonden voelen in de zelfde hoop en ervan overtuigd zijn dat het loskoopoffer of zoenoffer dat Christus ons aan Zijn Vader heeft gegeven voor iedereen ter beschikking kan liggen.

St-Lambertus church

Lambertuskerk Heverlee - Afbeelding via Wikipedia

Zij hopen dat diegenen die naar hen komen zich knus als thuis kunnen voelen, op hun gemak.
Met een drankje en een hapje willen zij samen een gemeenschap in Christus vormen, waar eenieder zich thuis kan voelen. Klein of groot, geschoold of ongeschoold, blank of zwart, rijk of arm, iedereen zou zich op gelijke voet moeten kunnen voelen en zijn of haar inbreng in de gemeenschap kunnen brengen. Elkeen kan wel iets vinden waar hij of zij kan in uitblinken en de hele gemeenschap ten nutte kan zijn.
Wat zij wel hopen is dat ook iedereen zijn mond durft open doen en durft mee gedachten wisselen om zo integraal deel uit te maken van de groep die wij samen willen opbouwen.
Hun open diensten staan ook voor u ter beschikking.
Lees ook > Wat onze kerk heeft of niet heeft

Met de Bijbel in de hand - With the Bible in the hand

Met de Bijbel in de hand kan u steeds hun gedachten onderzoeken. Wij raden u steeds aan van elke denominatie hun geloofsartikelen te vergelijken met de Bijbelse opgaven en met de al of niet verwezenlijking er van.

Comments on: "Christadelphians openen Tweede Ontmoetingsplaats in België" (1)

  1. […] Christadelphians openen Tweede Ontmoetingsplaats in België […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tag Cloud

Age To Come

The Lord Jesus Christ is the last Adam, not the first God-man. ~~~ www.AgeToCome.tk

undercoverjw

I go undercover in the Jehovah's Witness Church

Jehovah's Zsion, Zion and Sion Mom Signal for the Peoples!

Thy Empire and Kingdom Zsion Come as In Heavens So on Earth. Diatheke. Matthew.6.10, Tanakh.Psalm.87 and https://zsion.mom

johnsweatjrblog

Doxology rooted in Theology: Nothing more, Nothing less

jamesgray2

A discussion of interesting books from my current stock at www.jamesgraybookseller.com

Unmasking anti Jehovah sites and people

Showing the only One True God and the Way to That God

The Eccentric Fundamentalist

Musings on theology, apologetics, practical Christianity and God's grace in salvation through Jesus Christ

John 20:21

"As the Father has sent me, so I am sending you."

The Biblical Review

Reviewing Publications, History, and Biblical Literature

Words on the Word

Blog by Abram K-J

Bybelverskille

Hier bestudeer ons die redes vir die verskille in Bybelvertalings.

Michael Bradley - Time Traveler

The official website of Michael Bradley - Author of novels, short stories and poetry involving the past, future, and what may have been.

BIBLE Students DAILY

"Be faithful unto death, and I will give you the crown of life." Revelation 2:10

God's Simple Kindness

God's Word Made Simple

takeaminutedotnet

All the Glory to God

Groen is Gezond

van zaadjes in volle grond tot iets lekkers op het bord

Jesse A. Kelley

A topnotch WordPress.com site

JWUpdate

JW Current Apostate Status and Final Temple Judgment - Web Witnessing Record; The Bethel Apostasy is Prophecy

Sophia's Pockets

Wisdom Withouth Walls

ConquerorShots

Spiritual Shots to Fuel the Conqueror Lifestyle

%d bloggers like this: