An other Christian WordPress.com site – Een andere Christelijke WordPress.com site

Vorig seizoen 2013-2014 was voor verscheidene Bijbelstudenten in België niet het aangenaamste jaar om te blijven herinneren. In de betrachting om meer eenheid in België te verkrijgen zijn er verzoeningspogingen gedaan om enkele groepen van gelovigen in de Ene Ware God, waaronder meerdere Christadelphian verenigingen of groepen zoals de Bijbelstudenten, de Central Fellowship Christadelphians met de Christadelphian Bible Mission Christadelphians, samen te laten komen met de grootste groep Christadelphians in België (met gedoopten te Brussel, Antwerpen, Gent en Oostende) onder leiding van D.H., de man uit het Noorden, en met enkele Old Paths van uit Gent, liep alles uit op een sisser en bleef er nog meer isolatie voor de Vrije Christadelphians en de Bijbelstudenten te betreuren.

English: Old facade is maintained, but it is a...

Alleen de oude facade wordt bewaard, maar de rest is nieuw. (Photo credit: Wikipedia)

Dat houdt ons echter niet tegen om met goede moed 2014-2015 te begroeten als een fris nieuw jaar. Maar een jaar waar geen een van onze leden zich laat ontmoedigen om verder te gaan in het werk van Christus en om samen te komen als getrouwe Bijbelonderzoekers, werkers van het Woord en deelgenoten van de tafel te zijn als broeders en zusters, die willen behoren bij hen die één willen zijn en vallen onder de zalvende zegening van Christus Jezus.

Met goede moed willen wij ons predikingswerk voortzetten en verder samen komen, ook al zijn er maar weinigen om dit te doen, op regelmatige tijdstippen, in elkaars huizen en openbare plaatsen. Met enkelen weten wij dan zo huiskerk te houden en innig de liefde voor het Woord van God te delen. dit willen wij gestaag verder zetten met onze hoop door uit te gaan en verder te blijven verkondigen dat wij meer mensen tot dat Woord van God en de Blijde Boodschap mogen aantrekken.

In het besef dat wij ons niet mogen laten ontmoedigen door tegenslagen willen wij verder gaan als blijmoedige leden van een Nieuw Verbond, geïnstalleerd door Jeshua, Jezus Christus. Daarbij moeten we niet alleen bedenken hoe moeilijk het voor de maagd Miriam (Maria), maar ook voor de gemeenschap van volgelingen van de Nazarener moet zijn geweest.

Vaak denken we dat we de wereld kunnen bezitten en kunnen doen wat we willen. Velen in deze wereld willen ook zien dat zij anderen onder hun bewind kunnen voeren of verlangen volledige getrouwheid alleen aan hen persoonlijk of aan hun organisatie. ook is het zo dat wij meestal niet graag zien dat iemand over ons wilt regeren. We houden er niet van dat anderen in grijpen in ons leven. We vinden het ook moeilijk wanneer we worden geleid door anderen. Maar toen we ervoor kozen om Christus te volgen maakten wij de goede keuze om onder zijn leiding geroepen te worden. Door onze bewuste keuze konden wij door onze onderdompeling in water herboren worden.

 

Nu wij weer een nieuw academisch jaar zijn ingegaan en binnenkort ook een nieuw burgerlijk jaar mogen tegemoet zien en een nieuwe kalender mogen ophangen, kunnen wij nu ook voor de nieuwe kalender voor het leven kiezen.

Na de rustige start van een nieuw seizoen willen we ervoor zorgen dat de Geest van God ons hoop, vrijheid en liefde brengt. In de komende dagen zullen wij ook tijd nemen om aan Maria te denken, hoe  zij de boodschap kreeg zwanger te zijn van een kind door God geschonken. Zij zoals vele andere diepgelovigen had lang uitgekeken naar de beloofde Boodschapper van God die heil zou brengen en verlossing voor de mensheid zou betekenen. Nu mocht zij te horen krijgen dat haar kind een profeet van God zou zijn die zou profeteren en vertellen over een nieuw systeem, een nieuw wereldstelsel, waar alle mensen moesten naar uit kijken.

Jezus kwam in het openbaar om het Woord van God te verduidelijken en het Goede Nieuws te brengen van het komende Koninkrijk. Hij verzocht zijn leerlingen die hoop verder uit te dragen zodat met de jaren meer en meer mensen het Woord van God zouden kennen en zich zouden verenigen in de hoop om samen het Koninkrijk van God binnen te gaan.

Maar de nieuwe hoop gegeven aan de mens voor die hernieuwde wereld zou horen bij mensen die weten dat ze niet tot zichzelf, maar toebehoren aan Die Ene Ware God die Zijn zoon heeft voorzien. Voor hem moeten we onszelf geven en moeten wij komen accepteren als aanbod voor onze zonden, het zoenoffer dat ons waardig maakt maar ook oproept om een broer of zus van hem te zijn, als een kind van God onder het reddingsschap door het bloed van Christus.

De boodschap die op aarde kwam, en een verandering in de wereld bracht, zorgde voor een nieuw begin. Dat nieuwe begin moeten ook wij voor ogen houden. In de komende weken zullen we, in de aanloop naar de herdenking dat hij werd geboren en besneden, herinneren hoe wij dankzij zijn loskoopoffer nu ook opgenomen kunnen worden in de gemeenschap van het joodse volk, de Joden.

 

Vandaag levend met de moeilijkheden van de wereld, moeten wij toch uitzien voor beterschap en er samen aan werken om een betere wereld te bekomen.
We moeten nu verenigd worden onder Christus, die een hart van eik maakt, gefundeerd in hem als hoeksteen. Jeshua, Jezus Christus, moet onze enige heer en meester op aarde zijn waar rond wij onze gemeenschap willen bouwen. Zij hoort niet en hoeft niet geschoeid te zijn op leerstellingen van andere mensen, priesters, bisschoppen, pausen of andere zogenaamde godgeleerden of theologen. God heeft een Lam voorzien op de slachtbank dat tevens de hogepriester is.  als hogepriester Jezus hebben wij niemand anders nodig om priesterlijke leiding te geven, maar mits wij maar mensen zijn in dit tijdsbestel moeten wij het wel doen met mensen die ook alles in goede banen trachten te leiden. Hiervoor kunnen de ouderlingen hun verantwoordelijkheid opnemen zoals in de dagen van de eerste apostelen. Het is volgens die gebruiken dat wij ook vandaag nog steeds ‘kerk’ kunnen maken en samen dienst moeten houden.

Levend in deze wereld weten we dat we misschien niet van deze wereld te zijn, maar dat betekent niet dat we staatloos zouden moeten zijn. We moeten van Christus zijn, waarbij wij er op toe zien dat wij tot de vorming kunnen komen van een sterke gemeenschap van broeders en zusters die vooreerst de Wil van God willen doen, zoals Jezus alleen de Wil van zijn Vader wenste te doen. Dit nieuwe jaar tegemoet ziende hopen wij dat wij meerderen kunnen doen inzien dat zij ook zoals Jezus en zoals wij dienstknechten moeten worden ter wille van de waarheid van God.

Wij roepen dan ook iedereen op om samen met ons voor de eeuwige hoop te gaan en zich met ons te verenigen als liefhebbers en onderzoekers van het Woord, zoals het overgeleverd is in de Heilige Schrift, de Bijbel. Ook wij willen de oproep van Jezus blijven volgen en getuigen in zijn naam in welke mate wij zijn Vader ook als de onze aanschouwen, liefhebben en aanbidden als de Enige Allerhoogste God.

Young Adult Home Church Bible study

Jong Volwassenen Huiskerk Bijbel studie

Jezus waarschuwde om niet te lang te blijven wachten maar tijdig de knapzak op te nemen om hem te volgen. Allen die hem dan willen volgen zullen zich dan ook moeten houden aan de wet van Christus: de Wet van Liefde. Als broeders en zusters moet men dan door het leven willen gaan, elkaar helpend en opofferend voor elkaar. Dat samengaan moet met een gevoel van innige binding zijn. Verenigd onder Christus durven wij donkere tijden tegemoet zien en weten wij dat een herfst over deze wereld zal komen waarbij wij elkaar zullen moeten gesterkt hebben om sterk te blijven staan in de branding. daarbij moeten wij ons bereid voelen om steeds klaarstaande voor elkaar, samen dat Woord van God verder te blijven onderzoeken en elkaar op te bouwen volgens de liefderegels van Christus. Wij als broers en zusters moeten anderen laten voelen dat wij voor hen klaar staan en iedereen die oog heeft voor ons moet dan ook een openstaande deur vinden waar zij zich welkom voelen in een gemeenschap die één is onder Christus.

Laten wij er toe komen om steeds ons goed in te zetten voor de goede zaak van het evangelie. Met het besef dat ook wij met een prijs zijn gekocht, mogen wij niet langer wachten om dat Goede Nieuws te gaan verkondigen. alsook mogen wij niet langer wachten om een broederschap op te bouwen in Christus Jezus naam, waarbij iedereen bereidt is om zich voor Christus en voor God in te spannen.


“19 Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent? 20 U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam. {-(6:20) \met uw lichaam\ Andere handschriften lezen: ‘met uw lichaam en met uw geest, die van God zijn’.}”
(1 Corinthiërs 6:19-20 NBV)

 


Welke les kan voor ons belangrijker zijn dan deze zijn, bij de opening van het nieuwe jaar, dat we niet ons eigen bezit zijn, maar behoren tot een ander. Dat wij daarom niet ons eigen zoeken te plezieren, maar er op toe zien dat wij God verheugen.
Wij moeten 
dus niet
onszelf trachten te behagen, maar er alles om doen om Hem te behagen.
Alsook moeten wij niet
streven naar zelfbediening, maar om Hem te dienen;
noch om te streven naar het
gehoorzamen van onze eigen wil, maar integendeel Zijn wil.
Dit betekent heiligheid in de meest absolute en uitgebreide zin van het woord
(niet alleen de scheiding van de zonde naar gerechtigheid, maar de scheiding van het “zelf” aan de wil van God in Christus).
`Z.’97-35`
`R2099: 4`

 

Al degenen die God liefhebben, dienen regelmatig bij elkaar te komen en zo als ware gelovigen zichzelf zien als delen van het lichaam van Christus. Hierbij moeten zij zich stevig houden aan het hoofd, van wie het hele lichaam voed en samenhoudt door middel van haar gewrichten en gewrichtsbanden, (en) groeit met een groei die van God komt.
“Zulke mensen richten zich niet naar het hoofd, van waaruit God het hele lichaam, door gewrichtsbanden en pezen ondersteund en bijeengehouden, doet groeien.” (Colossenzen 2:19 NBV)
Bent u goede vooruitgang aan het maken in vast te houden aan het hoofd“? Wordt u gevoeden ‘tot één geheel gebreid’ met anderen uit uw omgeving?
Maak niet de fout van het kijken naar anderen om deze de schuld te geven. Iedereen moet samenwerken alsfellows’ of medewerkers op hetzelfde schip op zoek naar Christus als de kapitein.
+
English readers may find a reflection on the Daily Manna: Joining for a new year in the assurance to be bought with a price
Please do find the verses in different versions:

Hebraic Roots Bible 1 Corinthians 6:15-20 – Flee fornication and be joined to our Master

Nazarene Commentary 1 Corinthians 6:15-20 – Flee from Immorality

+

Vindt aansluitende literatuur:

  1. Ware geloof en ware geloofsgemeenschap
  2. Christen mensen met ons geloof
  3. Christadelphian mens
  4. Volgelingen met de vrucht van verdieping
  5. Dienstknecht voor velen terwille van de waarheid van God
  6. Navolgers van Christus
  7. Horen bij Christus en één worden met Christus
  8. Leden in het lichaam van Christus
  9. Organisatie gemeenschap
  10. Samen op weg
  11. Christadelphians wereldwijd
  12. Huiskerk in België
  13. Bijbelonderzoekers en Russelism
  14. Verzoening en Broederschap 3 Verenigen onder de Hoeksteen
  15. Verzoening en Broederschap 4 Deelgenoten in Christus
  16. Wie, wat & hoe Christadelphians
  17. Kernpunten van geloof
  18. Opdracht tot getuigenis
  19. Een terugblik op Christadelphianisme en de Broeders in Christus in België
  • We Are Complete, Only In Him (pastorht.wordpress.com)
    The principle of the Old Covenant was “do” and you shall live. The principle of the New Covenant is “it is done,” and includes redemption, reconciliation, righteousness, and sanctification. The work is finished! We are complete in Him!If the Old Covenant had no defects, there would have been no attempt to institute another Hebrews 8:7. In the Old Covenant, men found themselves unable to abide in its agreement, for it was based upon a man’s performance.
  • WSC Q.86 What is Faith in Jesus Christ? (cardiphonia.org)
    Faith in Jesus Christ is a saving grace whereby we receive and rest upon Him alone for salvation as he is offered to us in the Gospel. 
  • Marriages Made In Heaven? Stories Claim New Findings On The Marital Status of Jesus Christ and Joseph Smith (saboteur365.wordpress.com)
    In a new book, researchers are claiming evidence that Jesus married Mary Magdalene and had two sons. In the meantime, a new publication on the website of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints says that Church founder Joseph Smith had as many as 40 wives including one who was only 14 years old.
  • Make nations of thee (thepauls.wordpress.com)
    Jesus Christ is the hope of all nations (Matthew 12:21) and all those who believe in Jesus Christ, are made into a holy nation (1 Peter 2:9). We are blessed and made into a holy nation so that we can be conduits of God’s blessings to all nations. Will God make nations of you and me?
  • 09.2 Moses 9, Day 2 (thenotesaregood.com)
    When the lives of the Christian community look the same as non-Christians, we misrepresent the uniform that we choose to wear.  We face the same struggles, temptations and battles as non-Christians, but we are held to a higher standard.  We are not just held to the rule of law, but also to the New Covenant of Jesus Christ.
  • Media: Music Super Star Bono – I Believe Jesus Christ Is The Son Of God (nigerianbulletin.com)
    video: Duration: 2 minutes 46 seconds
    Uploaded on Nov 2, 2014 at 6:55 PM
  • Christ In The Book Of Hebrews: “the God of peace, that brought again from the dead our Lord Jesus” (settledinheaven.wordpress.com)
    if we all were saved and followed the leading of the Spirit in our lives, we truly would have peace on earth. But as long as there are those who reject the Lord and the leading of His Spirit, there will be strife and warring among us.
  • John Owen: What Is Sanctification? (mydelightandmycounsellors.wordpress.com)
    It is the universal renovation of our natures by the Holy Spirit into the image of God, through Jesus Christ.
  • Today’s Bible Reading (galatians 3:22-29) (prayers4reparation.wordpress.com)
    For as many of you have been baptized in Christ, have put on Christ.There is neither Jew nor Greek: there is neither bond nor free: there is neither male nor female. For you are all one in Christ Jesus.And if you be Christ’s, then are you the seed of Abraham, heirs according to the promise.
  • Accept His love (takeaminute.net)
    God reaches toward his people with kindness motivated by deep and everlasting love. He is eager to do the best for them if they will only let him. After many words of warning about sin, this reminder of God’s magnificent love is a breath of fresh air. Rather than thinking of God with dread, look carefully and see him lovingly drawing us toward himself.(Tyndale Study Bible)This is what unbelievers don’t understand – God loves us. Here is an open invitation to accept His love at any time. That invitation is not only for the Israelites, but to all people in the world.
  • Sleepless Sovereign (moretolifetoday.wordpress.com)
    here is so much injustice in our world today. But, God is aware of every violent crime; He sees the poor and the mistreated. He knows about the illness that has taken a loved one away; He knows all about pain and suffering. He sees it all. And He has not abdicated His throne and He has not abandoned His plan to one day set all things right.
  • After the Trumpets (markbyron.typepad.com)
    Gideon was humble when he was a little guy (“Pardon me, my lord,” Gideon replied, “but how can I save Israel?”) but was rather nasty when he was the Big Man on the Canaan Campus.
  • Who Is Your Leader? (carolynwebbrussell.wordpress.com)
    Our actions and being away from God always have consequences.  Even our secret ways, that no one else knows.  God knows.  There are always consequences for going against God’s will.  For Rehoboam and other kings, war with Egypt was the consequence.Who is in your sphere of influence today?  Who leads you?
  • Why conservative Christians would have hated Jesus (salon.com)
    In “God-fearing America” the poor are now the “takers,” no longer the “least of these,” and many conservative evangelicals side with today’s Pharisees, attacking the poor in the name of following the Bible.
    +
    Confronted by the Bible cult called evangelicalism we have a choice: follow Jesus or follow a book cult. If Jesus is God as evangelicals and Roman Catholics claim he is, then the choice is clear. We have to read the book–including the New Testament–as he did, and Jesus didn’t like the “Bible” of his day.
  • Why Jesus Wouldn’t Cut It as a Pastor in Today’s Evangelical Megachurches (alternet.org)
    Evangelicals and conservative Roman Catholics thrive on drawing distinctions between their “truth” and other people’s failings. Jesus by contrast, set off an empathy time bomb that obliterates difference.Jesus’ empathy bomb explodes every time a former evangelical puts love ahead of what the “Bible says.” It goes off every time Pope Francis puts inclusion ahead of dogma. It goes off every time a gay couple are welcomed into a church. Jesus’ time bomb explodes whenever atheists follow Jesus better than most Christians.
  • What are Brothers in Christ (christadelphianworld.blogspot.com)
    There have been countless independent communities around the world who have eagerly studied the Bible and accepted its simple teachings and felt like spiritual siblings of Jesus Christ.

Comments on: "Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar" (13)

  1. […] Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar […]

    Like

  2. […] Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar […]

    Like

  3. […] Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar […]

    Like

  4. […] Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar […]

    Like

  5. […] Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar […]

    Like

  6. […] Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar […]

    Like

  7. […] Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar […]

    Like

  8. […] Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar […]

    Like

  9. […] Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar […]

    Like

  10. […] Als broeders en zusters samen op weg voor een nieuw jaar […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Age To Come

The Lord Jesus Christ is the last Adam, not the first God-man. ~~~ www.AgeToCome.tk

undercoverjw

I go undercover in the Jehovah's Witness Church

Jehovah's Zsion, Zion and Sion Mom Signal for the Peoples!

Thy Empire and Kingdom Zsion Come as In Heavens So on Earth. Diatheke. Matthew.6.10, Tanakh.Psalm.87 and https://zsion.mom

jamesgray2

A discussion of interesting books from my current stock at www.jamesgraybookseller.com

Unmasking anti Jehovah sites and people

Showing the only One True God and the Way to That God

The Eccentric Fundamentalist

Musings on theology, apologetics, practical Christianity and God's grace in salvation through Jesus Christ

John 20:21

"As the Father has sent me, so I am sending you."

The Biblical Review

Reviewing Publications, History, and Biblical Literature

Words on the Word

Blog by Abram K-J

Bybelverskille

Hier bestudeer ons die redes vir die verskille in Bybelvertalings.

Michael Bradley - Time Traveler

The official website of Michael Bradley - Author of novels, short stories and poetry involving the past, future, and what may have been.

BIBLE Students DAILY

"Be faithful unto death, and I will give you the crown of life." Revelation 2:10

takeaminutedotnet

All the Glory to God

Groen is Gezond

van zaadjes in volle grond tot iets lekkers op het bord

Jesse A. Kelley

A topnotch WordPress.com site

JWUpdate

JW Current Apostate Status and Final Temple Judgment - Web Witnessing Record; The Bethel Apostasy is Prophecy

Sophia's Pockets

Wisdom Withouth Walls

ConquerorShots

Spiritual Shots to Fuel the Conqueror Lifestyle

Examining Watchtower Doctrine

Truth Behind the "Truth"

Theological NoteBook

Dabbling into Theology