An other Christian WordPress.com site – Een andere Christelijke WordPress.com site

Door de bomen kan men bijna het bos niet meer zien. Het Christendom bevat zo veel verschillende soorten kerkgemeenschappen, die bijna allemaal beweren dat zij de ware kerk zijn met het ware geloof en de enige weg zijn om gered te worden en later eeuwig leven te krijgen. Al die kerken die dat beweren vergeten dat volgens de bijbel Jezus de Weg naar God is en de weg naar leven.

Door de vele menselijke leerstellingen die vele kerken aan hun leden hebben opgedrongen is er een vorm van ‘blindheid’ ontstaan, ook al omdat vele kerkgangers weinig of niet de Bijbel lezen. Dat niet lezen en bestuderen van de Bijbel heeft het trouwens voor veel kerkgemeenschappen heel makkelijk gemaakt om hun eigen menselijke en theologische leerstellingen op te dringen.

Van diegenen die beweren Christen te zijn en aldus Christus Jezus zouden moeten volgen, zou men toch mogen verwachten dat zij zoals de Nazareense leermeester Jeshua, Jezus Christus, de Heilige Schrift zeer goed zouden willen leren kenen. De Jood uit de geslachtslijn van koning David was als lid van de Essene gemeenschap zeer gelovig en hield zich strikt aan de Mozaïsche Wetten en feesten, in die zin hoe hij daar inzicht in had door Gods Kracht. Uitgebreid besprak hij de Oude Geschriften en probeerde mensen een goed inzicht te geven van wat zijn hemelse Vader, de enige Ware God van Israël er mee bedoelde.

Jezus deed er alles aan om de mensen de weg naar God te tonen. voor vele van de meerderheidskerken is Jezus hun god, nochtans was het niet naar hem dat Jezus mensen wenste te brengen, maar naar zijn hemelse Vader die groter is dan Jezus maar wel hem de autoriteit had gegeven om in zijn naam te spreken.

Johannes 14:28: 28 Jullie hebben gehoord dat ik tegen jullie zei: “Ik ga weg en ik kom bij jullie terug.” Als jullie van mij hielden, zouden jullie blij zijn dat ik naar de Vader ga, want de Vader is groter dan ik.+

Nooit heeft Jezus de aandacht voor zichzelf opgeëist of zich gelijk aan God gesteld.

Filippenzen 2:5, 6: Behoud dezelfde mentaliteit die ook Christus Jezus had.+ Hoewel hij in Gods gedaante bestond,+ heeft hij geen machtsgreep overwogen om aan God gelijk te zijn.+

Steeds heeft hij goed beseft dat hij zelfs niets kon zonder zijn hemelse Vader die Jezus voorzien heeft of gezonden.

Johannes 5:19-24 : 19 Daarop zei Jezus tegen ze: ‘Echt, ik verzeker jullie: de Zoon kan niets uit zichzelf doen, maar alleen wat hij de Vader ziet doen.+ Want alles wat de Vader doet, dat doet de Zoon op dezelfde manier. 20 Want de Vader is gehecht aan de Zoon+ en laat hem alle dingen zien die hij zelf doet. Hij zal hem grotere dingen laten zien dan dit, en jullie zullen versteld staan.+ 21 Want net zoals de Vader de doden opwekt en levend maakt,+ zo maakt ook de Zoon levend wie hij wil.+ 22 Want de Vader oordeelt helemaal niemand, maar hij heeft het hele oordeel aan de Zoon toevertrouwd,+ 23 zodat alle mensen de Zoon eren zoals ze de Vader eren. Wie de Zoon niet eert, eert de Vader niet die hem heeft gestuurd.+ 24 Echt, ik verzeker jullie: wie mijn woorden hoort en hem gelooft die mij heeft gestuurd, heeft eeuwig leven.+ Hij wordt niet veroordeeld maar is van de dood overgegaan naar het leven.+

  • Johannes 5:30: 30 Ik kan niets uit mezelf doen. Ik oordeel naar wat ik hoor, en mijn oordeel is rechtvaardig+ omdat ik me niet laat leiden door mijn eigen wil maar door de wil van hem die mij heeft gestuurd.+
  • Johannes 8:2828 Jezus zei verder: ‘Nadat jullie de Mensenzoon opgeheven hebben,+ zullen jullie weten dat ik het ben+ en dat ik niets uit mezelf doe.+ Maar ik vertel wat de Vader mij heeft geleerd.
  • Johannes 12:49: 49 Want ik heb niet uit mezelf gesproken, maar de Vader, die mij heeft gestuurd, heeft me zelf een gebod gegeven over wat ik zeggen en wat ik spreken moet.+

Verscheiden mensen hadden trouwens een stem uit de lucht gehoord die aan gaf dat deze man Zijn zoon was.

      • Mattheüs 3:17: 17 Ook kwam er een stem uit de hemel,+ die zei: ‘Dit is mijn geliefde Zoon.+ Ik heb hem goedgekeurd.’+

Mensen moesten komen in te zien dat hij (Jezus) de gezondene van God was die reeds lang in het verleden was aangekondigd. De meerderheid van die kerken die er andere ideeën op na houden dan hen en Jezus als die gezondene van God aanschouwen, blijken die woorden uit de Messiaanse Geschriften te negeren. Maar die oude geschriften vertellen ons nog meer over die bijzondere man die zo veel mensen wist te boeien. Jezus die steeds de werken van de profeten van Gdo aanhaalde, liet zijn toehoorders weten dat hij die persoon is aan wie God de mogelijkheden heeft gegeven die zij konden waarnemen.

Jezus was een uitverkorene van God die er in geslaagd is om zijn eigen wil opzij te zetten om volledig aan Gods wensen te voldoen.

Jezus heeft zich zelf zelfs bereid gevonden om zijn lichaam op te offeren als een losprijs voor velen.

        • Johannes 10:17: 17 De Vader houdt van mij+ omdat ik mijn leven* geef,+ zodat ik het weer mag ontvangen.
        • 2 Petrus 1:17: 17 Want hij kreeg van God, de Vader, eer en glorie toen door de verheven majesteit deze woorden* aan hem werden overgebracht: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, die ikzelf heb goedgekeurd.’+

1545 Luthers finale revisie van de Bijbelvertaling die hij publiceerde in 1534.

Zoals de goedgekeurde zoon de Heilige Geschriften als leidraad nam, moeten wij in navolging van hem ook die oude werken als gids nemen voor ons algemeen leven alsook ons geloofsleven op te bouwen. In de meerderheid van de meest populaire kerken wordt de bijbel praktisch niet als gids gebruikt en geeft men in de dienst het meest aandacht aan vaste teksten en een reeks riten, met daarnaast een prediker die hier en daar enkele zinnen aan haalt en dikwijls nog uit context haalt.

Leiders van een geloofsgemeenschap zouden als goede gidsen moeten optreden en goede plannen, het is te zeggen, goede Bijbelvertalingen moeten gebruiken, om mensen te begeleiden op hun zoektocht naar God.

Wij worden gewaarschuwd dat niet alle wegen naar God leiden en dat er brede en smalle wegen zijn, maar ook nauwe poorten, waar het niet eenvoudig is om er door te gaan, als wij niet goed opletten. Het komt er op aan om uit de duizenden mogelijkheden de juiste kiezen, de smalle weg die naar het leven leidt.

Laten we even een illustratie geven:

Stel dat u verdwaald bent in een grote stad. U besluit de weg te vragen. De ene persoon beweert met stelligheid dat u naar rechts moet, terwijl een ander u met klem adviseert naar links te gaan. Weer een ander zegt dat het helemaal niet uitmaakt welke kant u opgaat. Ten slotte haalt iemand een betrouwbare kaart tevoorschijn en laat u de juiste route zien. Daarna geeft hij u de kaart mee zodat u die onderweg kunt raadplegen. Hebt u er nu niet meer vertrouwen in dat u op uw bestemming zult aankomen?

Om onderweg te zijn naar God en om een juiste religie te kiezen kunnen wij best ook een handige kaart of een handboek gebruiken. Zoals u voor onderweg graag een betrouwbare wegenkaart zou hebben kan u voor uw levensweg ook best een getrouwe kaart gebruiken.

De Goddelijke Maker die alles voorzien heeft in zijn Plan en heeft ook een degelijk ‘stappenplan’ en begeleidingsbrief of kaart voorzien, namelijk de Bijbel. Die zegt zelf:

„Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven” (2 Timotheüs 3:16, De Nieuwe Bijbelvertaling).

De Bijbel, die een Boek der boeken en groot meesterwerk is en als Bestseller mag gecatalogeerd worden zou de basis lectuur moeten zijn voor elke gelovige in God. In de geloofsgemeenschap zou het allemaal moeten draaien rond wat er in dat Boek der boeken geschreven staat. Dat oude werk zou voor elkeen de toetssteen moeten zijn om na te gaan wat er in de kerkgemeenschap wordt gezegd in overeenstemming is met die Geschriften van oudsher. Het is door te vergelijken wat er geschreven staat in de bijbel met wat anderen beweren dat er zou in staan dat men de ware predikers van de valse leermeesters zal kunnen komen te onderscheiden.

Dat zelfs al heel vroeg in de kerk valse leraren mensen tot zich wisten te lokken zullen wij zien in het volgende hoofdstuk.

+

Voorgaande

De Bijbel als Gids

Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #1 Stromen van gelovigen

++

Aanvullende lectuur

  1. Voor het maken van een grote reis
  2. Kleurblindheid en verkeerscode
  3. Schepper, opdrachtgever, verwezenlijker en Hoofdgids voorziener van het Boek der boeken de Bijbel
  4. Rond de Bijbel
  5. Bible a guide – Bijbel als gids
  6. Boek der boeken de Bijbel
  7. Boek der boeken en groot meesterwerk
  8. Ongelezen bestseller
  9. Woorden neergeschreven ter toerekening van elke mens
  10. Woorden in de Bijbel Vinden en Begrijpen
  11. Missionaire hermeneutiek 1/5
  12. Missionaire hermeneutiek 3/5
  13. Absolute Basics voor het lezen van de Bijbel
  14. Begeerde zaken, gidsen en betrouwbare leidraad
  15. Een Nieuwjaar met een Oud Boek
  16. Jezus de Weg
  17. Zomertijd ideaal om met Bijbellezing aan te vangen #2 Blijvende waardevolle schat
  18. Jongmense wil nie meer sit en luister nie

+++

Verder gerelateerde teksten

  1. The Armor of God – De Wapenrusting van God (Dutch-Nederlands: Willibrordvertaling)
  2. Welke Bijbel Versie?
  3. Synopticiteit in de Bijbel
  4. Leven Door Geloof Preek VEG Paulus Genk
  5. Traveling journal
  6. Normen en waarden

+++

Comments on: "Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschriften als leidraad" (12)

  1. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

  2. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

  3. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

  4. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

  5. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

  6. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

  7. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

  8. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

  9. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

  10. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

  11. […] Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #2 Een Zoon als gids en Geschrift… […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Age To Come

The Lord Jesus Christ is the last Adam, not the first God-man. ~~~ www.AgeToCome.tk

undercoverjw

I go undercover in the Jehovah's Witness Church

Jehovah's Zsion, Zion and Sion Mom Signal for the Peoples!

Thy Empire and Kingdom Zsion Come as In Heavens So on Earth. Diatheke. Matthew.6.10, Tanakh.Psalm.87 and https://zsion.mom

jamesgray2

A discussion of interesting books from my current stock at www.jamesgraybookseller.com

Unmasking anti Jehovah sites and people

Showing the only One True God and the Way to That God

The Eccentric Fundamentalist

Musings on theology, apologetics, practical Christianity and God's grace in salvation through Jesus Christ

John 20:21

"As the Father has sent me, so I am sending you."

The Biblical Review

Reviewing Publications, History, and Biblical Literature

Words on the Word

Blog by Abram K-J

Bybelverskille

Hier bestudeer ons die redes vir die verskille in Bybelvertalings.

Michael Bradley - Time Traveler

The official website of Michael Bradley - Author of novels, short stories and poetry involving the past, future, and what may have been.

BIBLE Students DAILY

"Be faithful unto death, and I will give you the crown of life." Revelation 2:10

takeaminutedotnet

All the Glory to God

Groen is Gezond

van zaadjes in volle grond tot iets lekkers op het bord

Jesse A. Kelley

A topnotch WordPress.com site

JWUpdate

JW Current Apostate Status and Final Temple Judgment - Web Witnessing Record; The Bethel Apostasy is Prophecy

Sophia's Pockets

Wisdom Withouth Walls

ConquerorShots

Spiritual Shots to Fuel the Conqueror Lifestyle

Examining Watchtower Doctrine

Truth Behind the "Truth"

Theological NoteBook

Dabbling into Theology