An other Christian WordPress.com site – Een andere Christelijke WordPress.com site

Jezus volgen

Jezus volgen en zijn woorden in ons laten doordringen

Wij als Christenen zouden Jezus moeten volgen en proberen om onszelf te veranderen zodat wij zoals Christus kunnen worden. Onze Hoofdleraar bereidde de weg voor ons voor om onze Vader kunnen direct te mogen  benaderen. Aan onze Vader kunnen wij vragen om ons in het vervullen van de taken die Jezus ons op opdroeg te helpen. Het is de Heilige Geest die ons kan begeleiden en ons de mogelijkheden kan geven om de nodige vaardigheden en middelen te hebben tot het noodzakelijke prediken te komen. God kan ons onder Zijn Geest brengen als wij in de vergaderingen zijn, en als wij verzamelen in naam van Christus.

Het geloof komt uit het horen van de boodschap, en het bericht wordt vandaag gehoord door het woord van Christus die het Woord van God * aan allen bracht, en vandaag moeten wij als gelovigen degenen zijn die dit woord over de grenzen van om het even welke natie kunnen dragen.

“ Zo ontstaat dan het geloof door de prediking, en de prediking geschiedt in opdracht van Christus.” (Romeinen 10:17 WV78)

Het is onder de verdere instructies van Jezus dat wij zouden moeten proberen om ons werk voor God te doen. Hem moeten wij als onze meester nemen, zelfs Messias.

“ En laat u ook geen leraar noemen; gij hebt maar een leraar, de Christus.” (Mattheüs 23:10 WV78)

Cover of "Following Jesus"

Cover of Following Jesus

Ons geloof is in de handen van hem die rechts van de Vader zit. Wij hier ter wereld moeten zijn opdracht tot zijn terugkeer volbrengen . Als de verspreiding van Gods Woord over de gehele aarde zal gebeuren kan het einde komen en zal Jezus allen beoordelen.
Het zijn zijn bevelen die zullen worden in acht genomen, en wij kunnen anderen helpen om deze te leren kennen en te aanvaarden, waarna zij dan gedoopt kunnen worden en opgenomen in onze gemeenschap van gelovigen, die elkaar de broederlijke liefde geven.
Deze liefde van Christus met ons dragend kunnen wij in de wereld uitgaan en zijn onderwijs verder gekend laten worden.

“ Zie naar Jezus, de aanvoerder en voltooier van ons geloof. In plaats van de vreugde die Hem toekwam, heeft Hij een kruis op zich genomen en de schande niet geteld: nu zit Hij aan de rechterzijde van Gods troon.” (Hebreeën 12:2 WV78)

“ Gaat dus en maakt alle volkeren tot mijn leerlingen en doopt hen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest en  leert hun te onderhouden alles wat Ik u bevolen heb. Ziet, Ik ben met u alle dagen tot aan de voleinding der wereld.’” (Mattheüs 28:19-20 WV78)

“ De Blijde Boodschap van het Koninkrijk zal over heel de wereld verkondigd worden tot getuigenis voor alle volkeren en dan zal het einde komen.” (Mattheüs 24:14 WV78)

“ Weest uitvoerders van het woord, en niet alleen toehoorders; dan zoudt gij uzelf bedriegen.” (Jakobus 1:22 WV78)

“ Het is duidelijk dat een mens wordt gerechtvaardigd door daden en niet alleen door geloof.” (Jakobus 2:24 WV78)

“ Zoals het lichaam dood is zonder de ziel, zo is het geloof dood zonder de daad.” (Jakobus 2:26 WV78)

“ Een nieuw gebod geef Ik u: gij moet elkaar liefhebben, zoals Ik u heb liefgehad, zo moet ook gij elkaar liefhebben.  Hieruit zullen allen kunnen opmaken, dat gij mijn leerlingen zijt: als gij de liefde onder elkaar bewaart.’” (Johannes 13:34-35 WV78)

Gaand door geloof, houdende aan het Woord van de Enige God, geven wij ons zelf bloot om door hem te worden verbeterd en anderen te helpen beter te worden, zodat wij allen onze oude persoonlijkheid terzijde kunnen leggen en meer als Christus worden. Dit kan slechts gebeuren als wij onze geest, ons denken herbronnen en laten doordringen door Gods Woord.

“ En beliegt elkaar niet meer. Legt de oude mens met zijn gedragingen af,  bekleedt u met de nieuwe mens, die op weg is naar het ware inzicht, zich vernieuwend naar het beeld van zijn schepper.” (Kolossenzen 3:9-10 WV78)

“ Volgt hieruit, dat wij moeten blijven zondigen om de genade te doen toenemen?  Natuurlijk niet! Hoe zouden wij nog in zonde leven, wij die dood zijn voor de zonde?  Gij weet toch,, dat de doop, waardoor wij een zijn geworden met Christus Jezus, ons heeft doen delen in zijn dood?  Door de doop in zijn dood zijn wij met Hem begraven, opdat ook wij, zoals Christus door de macht van zijn Vader uit de doden is opgewekt, een nieuw leven zouden leiden.  Zijn wij een met Hem geworden door het beeld van zijn dood, dan moeten wij Hem ook volgen in zijn opstanding,  in de overtuiging dat onze oude mens met Hem gekruisigd is; daardoor is aan het bestaan in de zonde een einde gekomen, zodat wij niet langer aan de zonde dienstbaar zijn.” (Romeinen 6:1-6 WV78)

“ Niemand die een lamp aansteekt, zet die in een verscholen hoek of onder de korenmaat, maar op de standaard, opdat wie binnenkomt de lichtglans kan zien.  De lamp van het lichaam is uw oog. Wanneer uw oog helder is, is ook heel uw lichaam verlicht. Is het echter slecht, dan is ook uw lichaam duister.  Zie dus toe, of het licht in u geen duisternis is.  Als nu heel uw lichaam verlicht is, geen plekje donker meer heeft, dan zal het in zijn geheel zo verlicht zijn als wanneer de lamp u met haar helle stralen verlicht.’” (Lukas 11:33-36 WV78)

“ Alles, wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen. Dat is Wet en Profeten.” (Mattheüs 7:12 WV78)

“ Elk door God geïnspireerd geschrift dient ook om te onderrichten in de waarheid en dwalingen te weerleggen, om de zeden te verbeteren en de mensen op te voeden tot een rechtschapen leven,  zodat de man Gods voor zijn taak berekend is en toegerust voor elk goed werk.” (2 Timotheüs 3:16-17 WV78)

“ Laten wij onwrikbaar vasthouden aan de belijdenis van onze hoop, want Hij die de beloften deed is betrouwbaar.  Laten we elkaar in het oog houden om met elkaar te wedijveren in liefde en daden van liefde.  Wij moeten niet wegblijven van onze bijeenkomsten, zoals sommigen gewoon zijn te doen; laten we elkaar moed inspreken, en dit te meer naarmate gij de grote dag dichterbij ziet komen.” (Hebreeën 10:23-25 WV78)

“ Roep dan het volk bijeen, de mannen, de vrouwen, de kinderen en de vreemdelingen in uw steden. Zij moeten luisteren en Jahwe uw God leren vrezen, zodat zij al de bepalingen van deze wet nauwgezet volbrengen.” (Deuteronomium 31:12 WV78)

“ In afwachting van mijn komst moet gij u toeleggen op de voorlezing, de vermaning en het onderricht.  Verwaarloos de genadegave niet die in u is en die u krachtens een profetenwoord werd geschonken onder handopleggen van de gezamenlijke presbyters.  Neem dit alles ter harte, ga er geheel in op, dan zullen uw vorderingen voor allen zichtbaar zijn.  Blijf voortdurend zorg besteden aan uzelf en aan uw onderricht. Zodoende redt gij uzelf en hen die naar u luisteren.” (1 Timotheüs 4:13-16 WV78)

“ Op die dag zult gij zeggen: Looft Jahwe, roept zijn naam uit, maakt onder de volken zijn daden bekend, verkondigt zijn hoog verheven naam.  Zingt Jahwe lof, want Hij deed grootse dingen, laat het bekend zijn over heel de aarde!” (Jesaja 12:4-5 WV78)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* Het Woord van God, de Bestseller aller tijden, hét Boek der Boeken, de Bijbel is nu bijna over de hele wereld beschikbaar in verschijdene talen.

Comments on: "Jezus volgen" (17)

  1. […] dat moeten betekenen dat wij aanhangers van Christus zijn en als fans van hem dit idool ook willen volgen. Dat volgen houdt dan ook in dat wij zijn leerstellingen goedkeuren, aanvaarden en bereid zijn deze […]

    Like

  2. […] elkaar en voor Christus moeten wij in die mate niet van de wereld zijn maar Jezus, Jeshua die we volgen, moeten bedienen en […]

    Like

  3. […] Jezus volgen […]

    Like

  4. […] van Jezus Christus, de Zoon van God. Maar Psalm 8 houdt nog steeds een belofte in voor ons. Zij die Jezus volgen mogen in Gods koninkrijk de vervulling van Psalm 8 voor zichzelf […]

    Like

  5. […] onze gemeenschap verwachten wij dat zij volledig uit eigen overtuiging kiezen om Jezus te willen volgen en in zijn voetstappen te gaan […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Age To Come

The Lord Jesus Christ is the last Adam, not the first God-man. ~~~ www.AgeToCome.tk

undercoverjw

I go undercover in the Jehovah's Witness Church

Jehovah's Zsion, Zion and Sion Mom Signal for the Peoples!

Thy Empire and Kingdom Zsion Come as In Heavens So on Earth. Diatheke. Matthew.6.10, Tanakh.Psalm.87 and https://zsion.mom

jamesgray2

A discussion of interesting books from my current stock at www.jamesgraybookseller.com

Unmasking anti Jehovah sites and people

Showing the only One True God and the Way to That God

The Eccentric Fundamentalist

Musings on theology, apologetics, practical Christianity and God's grace in salvation through Jesus Christ

John 20:21

"As the Father has sent me, so I am sending you."

The Biblical Review

Reviewing Publications, History, and Biblical Literature

Words on the Word

Blog by Abram K-J

Bybelverskille

Hier bestudeer ons die redes vir die verskille in Bybelvertalings.

Michael Bradley - Time Traveler

The official website of Michael Bradley - Author of novels, short stories and poetry involving the past, future, and what may have been.

BIBLE Students DAILY

"Be faithful unto death, and I will give you the crown of life." Revelation 2:10

takeaminutedotnet

All the Glory to God

Groen is Gezond

van zaadjes in volle grond tot iets lekkers op het bord

Jesse A. Kelley

A topnotch WordPress.com site

JWUpdate

JW Current Apostate Status and Final Temple Judgment - Web Witnessing Record; The Bethel Apostasy is Prophecy

Sophia's Pockets

Wisdom Withouth Walls

ConquerorShots

Spiritual Shots to Fuel the Conqueror Lifestyle

Examining Watchtower Doctrine

Truth Behind the "Truth"

Theological NoteBook

Dabbling into Theology