An other Christian WordPress.com site – Een andere Christelijke WordPress.com site

In dit leven waarin er niet veel belangstelling voor Jehovah God lijkt te zijn, kunnen we ons soms alleen voelen, zeker als we geen kerk hebben om mee te verbinden.

Om die keten van eenzaamheid te doorbreken, moeten we proberen moedig te zijn om anderen te laten weten dat we God liefhebben en de echte Christus volgen. We zijn misschien trots op onze hemelse Vader, Jehovah, en willen dat anderen Hem leren kennen, maar omdat we ons zo eenzaam voelen, voelen we ons vaak alleen en te zwak om anderen onze keuze voor het leven te laten weten.

Een van de beste manieren waarop we anderen liefde kunnen tonen, is door het goede nieuws met hen te delen.

19 Ga dus en maak discipelen van mensen uit alle volken.+ Doop ze+ in de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige geest, 20 en leer ze om zich te houden aan alles wat ik jullie heb opgedragen.+ En weet: ik ben met jullie, alle dagen, tot het einde van het tijdperk.’+ (Mattheüs 28:19, 20)

Als we alleen zijn, denken we vaak dat we niet in staat zullen zijn om “leerlingen te maken”, omdat we geen mensen zien die om ons heen willen zijn. Het Griekse werkwoord ma · the · teuʹo heeft de fundamentele betekenis ‘onderwijzen‘ met de bedoeling leerlingen of discipelen te maken. Als zodanig komen we situaties tegen waarin er geen directe mensen om ons heen zijn om les te krijgen, maar als we om ons heen kijken, zullen we zien dat er mensen zijn die we zouden kunnen aantrekken door de juiste woorden, om onze woorden te horen en te volgen.

Er is een bevel gegeven aan degenen die volgelingen van Christus willen zijn. Dit gebod om “mensen uit alle natiën” te bereiken, was nieuw in de eerste eeuw. Vóór Jezus ‘bediening geeft de Bijbel te kennen dat heidenen in Israël werden verwelkomd als ze kwamen Jehovah te dienen.

41 En als de buitenlander die geen deel uitmaakt van uw volk Israël, vanwege uw naam* uit een ver land komt+42 (want ze zullen over uw grote naam,+ uw sterke hand en uw uitgestrekte arm horen) en in de richting van dit huis bidt, 43 luister dan alstublieft vanuit de hemel, uw woonplaats.+ Doe alles wat de buitenlander u vraagt, zodat alle volken op aarde net als uw volk Israël uw naam kennen en ontzag voor u hebben+ en weten dat uw naam verbonden is aan dit huis dat ik heb gebouwd. (1 Koningen 8:41-43)

Tegenwoordig kunnen we de Naam van Jehovah niet over het land horen weerklinken. We horen de Grote Naam van Jehovah niet vaak genoemd. Omdat de Naam niet bekend is en er niet veel over wordt gesproken, kunnen mensen niet gemakkelijk anderen ontmoeten die van die Grote Naam houden en die Goddelijke Schepper willen prijzen.

Wat als we timide zijn? Hoe kunnen we moedig worden? Hoe kunnen we het lef vinden om uit te gaan en over die Grote Naam te spreken?

We worden moedig als we ons concentreren op hoe gelukkig we Jehovah kunnen maken en op hoeveel anderen er baat bij hebben meer over hem te weten te komen. Hoewel we ons misschien alleen voelen, zonder dat mensen hetzelfde voelen over Jehovah God, moeten we te weten komen en gaan voelen dat Deze Grote God, boven alle goden, bereid is ons te helpen wanneer we bereid zijn voor Hem te werken.

Jehovah zal ons de moed geven die we nodig hebben. Hij hielp onze eerste-eeuwse broeders moedig te worden, en Hij zal ons ook helpen.

En zoals jullie bekend is, hebben we daarvóór in Fili̱ppi+ geleden en zijn we vernederd, maar met de hulp van onze God vonden we de vrijmoedigheid* om jullie ondanks veel tegenstand* het goede nieuws van God te vertellen.+ (1 Thessalonicenzen 2:2)

Zelfs als we in een land wonen waar de regering geen mensen heeft die over Jehovah praten, zullen we moeten nadenken over de eerste christenen en hun vervolging.
Aan het begin van de uitbreiding van de beweging van volgelingen van Christus droegen die ware christenen de gevolgen van hun geloof. In de eerste eeuwen nadat Christus was gestorven, verwachtten zijn volgelingen vervolgd te worden.

Ware christenen verwachten vervolgd te worden. Waar we ook wonen, kunnen wereldlijke autoriteiten ons plotseling en onverwachts verbieden onze liefdevolle God, Jehovah, te aanbidden. Als een regering onze aanbidding verbiedt, zouden we ten onrechte kunnen concluderen dat we Gods zegen niet hebben. Maar bedenk dat vervolging niet betekent dat Jehovah ongelukkig met ons is. Neem bijvoorbeeld de apostel Paulus. Hij had beslist Gods goedkeuring. Hij had het voorrecht veertien brieven uit de christelijke Griekse Geschriften te schrijven, en hij was een apostel voor de natiën. Toch werd hij geconfronteerd met hevige vervolging.

23 Zijn zij dienaren van Christus? Het klinkt alsof ik gek ben, maar ik nog meer: ik heb meer werk gedaan,+ heb vaker gevangengezeten,+ ben heel wat afgeranseld en ben vaak bijna dood geweest.+ 24 Vijf keer heb ik van de Joden 40 slagen min één gekregen,+ 25 drie keer kreeg ik stokslagen,+ één keer ben ik gestenigd,+ drie keer heb ik schipbreuk geleden,+ een dag en een nacht heb ik op volle zee rondgedreven. 26 Ik was altijd onderweg, bedreigd door rivieren, struikrovers, mijn eigen volksgenoten+ en heidenen,*+ in gevaar in de stad,+ in de woestijn, op zee en bij valse broeders. 27 Ik heb geploeterd en gezwoegd, vaak zonder slaap,+ met honger en dorst,+ vaak zonder iets te eten,+ koud en onvoldoende gekleed.* (2 Korinthiërs 11:23-27 )

We leren uit de ervaring van de apostel Paulus dat Jehovah toestaat dat Zijn trouwe dienstknechten vervolgd worden.

Jehovah is niet partijdig, Hij oordeelt niet naar uiterlijk en begunstigt mensen niet vanwege hun ras, nationaliteit, sociale status of welke externe factoren dan ook, en Hij is blij als Hij ziet dat we liefde voor anderen tonen, ongeacht hun achtergrond.

34 Toen nam Petrus het woord en zei: ‘Nu begrijp ik echt dat God niet partijdig is,+35 maar in elk volk is iedereen die ontzag voor hem heeft en het juiste doet, aanvaardbaar voor hem.+ (Handelingen 10:34, 35)

Uit liefde voor onze naasten dienen we bereid te zijn uit ons isolement te treden en over Jehovah te durven praten. We zouden onze angst voor de ander moeten beheersen en met hen durven praten als we door onze buurt stappen. We moeten weten dat we iets speciaals te bieden hebben. Degenen die naar ons luisteren, kunnen hun leven nu verbeteren en het vooruitzicht krijgen in de toekomst eeuwig leven te genieten.

16 Let constant op jezelf en je onderwijs.+ Blijf deze dingen doen, want zo zul je zowel jezelf redden als degenen die naar je luisteren.+ (1 Timotheüs 4:16)

Jehovah is een liefdevolle ouder, dus Hij wil dat Zijn gezin gelukkig is.

65 ‘Ik heb me laten zoeken door hen die niet naar me vroegen. Ik heb me laten vinden door hen die me niet zochten.

Ik zei: “Hier ben ik, hier ben ik!” tegen een volk dat mijn naam niet aanriep.+ (Jesaja 65:1)

14 Mijn dienaren zullen juichen vanwege de vreugde* in hun hart, maar jullie zullen het uitschreeuwen vanwege jullie hartenpijn en jullie zullen jammeren vanwege een gebroken geest. (Jesaja 65:14)

Zelfs als we slechts één dienaar van God zijn in afzondering, en het niet gemakkelijk hebben om ons verbonden te voelen met andere gelovigen, zouden we in ons hart blij moeten zijn dat we deel kunnen uitmaken van het lichaam van zijn zoon en deel kunnen uitmaken van zijn wijdverbreide gezin. Het is waar dat onze geest vaak gekwetst wordt en aanvoelt als een stuk kristalglas dat op de grond wordt gegooid, volledig in stukken gebroken. Onze moed kan vaak diep in onze schoenen zakken, maar we moeten hopen dat er ooit meer mensen om ons heen zullen zijn die met ons in contact willen komen. In de tussentijd moeten we ons niet laten vangen door depressieve stemmingen door ons eenzaam te voelen.

We moeten opkijken en streven om dichter bij Jehovah God als onze Onderhouder en Inspirator te komen.

Op God vertrouwend zullen we de moed moeten vinden om in onze eenzaamheid door te gaan en het pad voor te bereiden voor anderen die nog komen. Vertrouwen en geduld zijn wat ons op de been moet houden. Dit zou ons niet bang moeten maken om anderen uit te nodigen om bij ons te wonen in het huis van de hoogste God boven alle goden, al de dagen van ons leven, om de schoonheid van de Heer te aanschouwen en Hem te zoeken in Zijn tempel.

Eén ding vraag ik van Jehovah, iets wat ik heel graag wil: dat ik alle dagen van mijn leven in Jehovah’s huis mag wonen+ om de goedheid* van Jehovah te zien en met waardering* naar zijn tempel*+ te kijken. (Psalm 27:4)

We kunnen gelukkig blijven omdat we de vaste hoop hebben dat het leven in de toekomst nog beter zal worden. We weten dat Jehovah binnenkort alle goddelozen zal verwijderen en dat de aarde onder leiding van Zijn koninkrijk in het paradijs zal worden hersteld. We hebben ook de geweldige hoop dat degenen die zijn gestorven weer tot leven zullen worden gewekt en herenigd met hun dierbaren.

28 Verbaas je daar niet over, want de tijd komt dat alle mensen die in de herinneringsgraven zijn, zijn stem zullen horen+29 en tevoorschijn zullen komen — wie goede dingen hebben gedaan tot een opstanding voor leven en wie walgelijke dingen hebben gedaan tot een opstanding voor oordeel.+ (Johannes 5:28, 29)

Wat een vreugde zal dat zijn! En het allerbelangrijkste: we zijn er zeker van dat binnenkort iedereen in de hemel en op aarde onze liefdevolle Vader de eer, lof en toewijding zal geven die Hij verdient.

Dus laten we de moed vinden om ons verdriet van het alleen zijn te overwinnen. Jehovah God is altijd met ons, net als onze schaduw, en Hij is het die ons vleugels en kracht kan geven.

Ik zal voor altijd gast zijn in uw tent,+ ik zal bescherming zoeken onder uw veilige vleugels.+ (sela) (Psalm 61:4)

We voelen ons misschien in het duister, maar door ons geloof in de opstanding van Christus zou er licht in ons leven moeten schijnen. We moeten anderen laten weten dat hij de weg naar God is, het licht en het leven, maar ook degene die ons een grote hoop geeft. Laten we met onze hoop op een beter leven uit broederlijke liefde onze hoop met anderen delen. Degenen die naar ons luisteren, kunnen hun leven nu verbeteren en het vooruitzicht krijgen in de toekomst eeuwig leven te genieten.

16 Let constant op jezelf en je onderwijs.+ Blijf deze dingen doen, want zo zul je zowel jezelf redden als degenen die naar je luisteren.+ (1 Timotheüs 4:16)

+

Voorgaande

Meerderheid protestantse kerken zit op zwart zaad

Onvolmaakte mensen die kunnen leren van Degene die onze Vader wil zijn

God liefhebben en Bekommeren om je medemensen

Christenen die het juiste hart hebben om anderen te roepen om naar God te komen

++

Aanvullend

  1. Leeg en alleen
  2. Proef Eenzaamheid
  3. Eenzaamheid is van iedereen
  4. Eenzaamheid in een wereld van Communicatie
  5. Vermoeidheid van de ziel en geestelijke afzondering
  6. Praten over eenzaamheid
  7. Who’s to blame?
  8. Welkom:: Waarom sterren zoeken?
  9. Welke eenzaamheid is meer eenzaam dan wantrouwen?
  10. Nieuwe sociale etiquette
  11. Op zoek naar spiritualiteit 2 Hoe te vinden
  12. Gods vergeten Woord 2 Verloren Wetboek 1 Wie heeft nog belangstelling
  13. Gods vergeten Woord 15 Schepping 7 Vreze des Heren
  14. Verbindt u met de geloofwaardige Schepper
  15. Verbondenheid met de wereld
  16. Verschil in woordbetekenis doorheen de tijd 1 Liefhebben
  17. Verschil in woordbetekenis doorheen de tijd 2 Liefhebben en Geloven
  18. 2019-2020-2021 Twee seizoenen vol veranderingen #4 Medewerking
  19. Zuiverheid en verantwoordelijkheid van leden en leiders in een gemeenschap
  20. Voor een hechte band met Jehovah God
  21. Zelfs wanneer de wereld tegen jou is hebt geen vrees
  22. Verzoening en Broederschap 2 Uit de eigen cocon stappen
  23. Elkaar liefhebben met daden en in oprechtheid
  24. Bepaal de aandrijving
  25. Hoe leest u? – Wat leest u? “Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw verstand en met heel uw kracht
  26. Gods vergeten Woord 15 Schepping 7 Vreze des Heren
  27. Gods vergeten Woord 21 Intro: In de wereld maar niet van de wereld
  28. Woord zonder boeien vol van kracht
  29. God is positief
  30. Getroost worden door de Allerhoogste en zijn familie
  31. De nacht is ver gevorderd 24 Studie 4 Zorg voor de naaste
  32. Na 2020 jaar
  33. Bij beperktheid van plaats toch nog verkondigend
  34. Kunnen focussen in een hectische tijd
  35. De uitdagingen van het leven mogen u niet verlammen
  36. God is mijn toevlucht, mijn fort en sterkte, op Hem zal ik vertrouwen
  37. God te vertrouwen schuilplaats, veiligheid en geborgenheid
  38. Vertrouw de toekomst aan God toe
  39. Heb vertrouwen in je geloof … twijfel aan je twijfels
  40. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #4 Vergankelijkheid #3 Behaging in Volhouding
  41. Vrees hebben voor de juiste persoon
  42. Moed is angst die haar gebeden heeft gezegd
  43. Moed voor het dagelijkse leven
  44. Moed brult niet altijd
  45. Wees sterk en moedig
  46. Als u integriteit hebt
  47. Wanneer u een ware volger van Jezus wil zijn #4 Openbare prediking en Wederdopers
  48. Goed Nieuws brengen met en door voorbeeld
  49. Geloof delen
  50. Geloof dat stenen verplaatst
  51. Dagelijks helpen in het geloof
  52. Missionaire hermeneutiek 3/5
  53. Missionaire hermeneutiek 5/5
  54. Hermeneutiek om uit te dragen #8 Tegenspraak
  55. Hermeneutiek om uit te dragen #10 Verkondigen
  56. Betreffende het spirituele lichaam
  57. Gedachte voor vandaag “Geloof in moeilijke tijden” (14 januari)
  58. Hersteld Paradijs
  59. Paradijselijk Koninkrijk

+++

Gerelateerd

  1. Kwetsbaar en eenzaam?
  2. Duistere gevangenis
  3. feest
  4. Depressie volgens de DSM
  5. Adem zonlicht in
  6. Shawna Howson over eigenwaarde
  7. Hoe om te vat met die Vingers van Geloof (1) – Vra sonder twyfel
  8. Hoe om te vat met die vingers van geloof (2)

Comments on: "Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof" (11)

  1. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

  2. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

  3. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

  4. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

  5. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

  6. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

  7. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

  8. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

  9. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

  10. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

  11. […] Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Age To Come

The Lord Jesus Christ is the last Adam, not the first God-man. ~~~ www.AgeToCome.tk

undercoverjw

I go undercover in the Jehovah's Witness Church

Jehovah's Zsion, Zion and Sion Mom Signal for the Peoples!

Thy Empire and Kingdom Zsion Come as In Heavens So on Earth. Diatheke. Matthew.6.10, Tanakh.Psalm.87 and https://zsion.mom

jamesgray2

A discussion of interesting books from my current stock at www.jamesgraybookseller.com

Unmasking anti Jehovah sites and people

Showing the only One True God and the Way to That God

The Eccentric Fundamentalist

Musings on theology, apologetics, practical Christianity and God's grace in salvation through Jesus Christ

John 20:21

"As the Father has sent me, so I am sending you."

The Biblical Review

Reviewing Publications, History, and Biblical Literature

Words on the Word

Blog by Abram K-J

Bybelverskille

Hier bestudeer ons die redes vir die verskille in Bybelvertalings.

Michael Bradley - Time Traveler

The official website of Michael Bradley - Author of novels, short stories and poetry involving the past, future, and what may have been.

BIBLE Students DAILY

"Be faithful unto death, and I will give you the crown of life." Revelation 2:10

takeaminutedotnet

All the Glory to God

Groen is Gezond

van zaadjes in volle grond tot iets lekkers op het bord

Jesse A. Kelley

A topnotch WordPress.com site

JWUpdate

JW Current Apostate Status and Final Temple Judgment - Web Witnessing Record; The Bethel Apostasy is Prophecy

Sophia's Pockets

Wisdom Withouth Walls

ConquerorShots

Spiritual Shots to Fuel the Conqueror Lifestyle

Examining Watchtower Doctrine

Truth Behind the "Truth"

Theological NoteBook

Dabbling into Theology